Asigurat Allianz Tiriac? Dosar dauna completat rapid si corect in 3 pasi simpli

Photo of author

By Alexandra

Orice proprietar auto, fie ca este sau nu pasionat de masini, uraste daunele – indiferent de tip. Chiar si cea mai mica zgarietura il nemultumeste pe acesta, ducandu-l cu gandul la urmatoarea vizita la un service auto profesionist. Prin urmare, iti poti imagina cat de neplacute sunt daunele care apar in urma unei coliziuni in trafic!

Desigur, este vorba doar despre daune la nivelul autovehiculelor implicate, nicidecum despre rani sau accidente mai grave. Chiar si cea mai simpla dauna auto produsa in trafic aduce cu sine necesitatea de a intocmi un dosar de dauna – pentru a primi, in final, despagubiri aferente reparatiei daunelor respective.

Totusi, ca asigurat Allianz Tiriac, „dosar dauna” nu mai este un termen care ar trebui sa te sperie – daca urmezi cei trei pasi simpli de mai jos intocmai.

Pasul #1 – Cunoaste bine procesul de avizare, constatare si solutionare dauna

O mare parte a dosarelor de daune sunt completate necorespunzator deoarece nu se cunoaste procesul aferent constatarii unei daune. Chiar si simpla notificare a asiguratorului tau trebuie realizata in cat mai scurt timp cu putinta – in caz contrar, dosarul tau de dauna poate fi respins.

Astfel, daca esti asigurat de Allianz Tiriac, dosarul de dauna incepe cu avizarea daunei imediat dupa producerea acccidentului, aspect urmat de completarea constatarii amiabile, dupa care trebuie sa realizezi constatarea daunei, in cel mult 3 zile de la producerea accidentului. Dupa constatare, poti incepe linistit sa pui la punct dosarul de dauna.

Pasul #2 – Detalii, informatii, precizari, subtilitati

Nu trebuie sa uiti nimic – nici atunci cand completezi constatarea, nici cand pui la punct dosarul de dauna. Orice detaliu sau informatie minora sau mai bine zis lipsa acesteia poate duce la respingerea dosarului tau de dauna.

Pentru inceput, asigura-te ca faci rost de datele de contact si informatii similare de la celalalt sofer implicat in accident. In lumea asigurarilor Allianz Tiriac, un dosar dauna complet include datele de contact ale ambilor soferi, precum si numerele politelor de asigurare ale lor, printre altele.

La capitolul subtilitati si detalii, nu uita ca trebuie sa faci poze la locul accidentului. Este responsabilitatea ta, dar nu o obligatie – evident, lipsa pozelor poate duce la respingerea dosarului de dauna.

Pasul #3 – Colaborarea cu un centru de daune pentru dosare evaluate rapid

Daca esti asigurat Allianz Tiriac, un dosar dauna este rezolvat in cel mai rapid mod cu putinta atunci cand ai alaturi specialistii unui centru de daune. De fapt, o astfel de colaborare este utila pentru orice asigurat auto – atat timp cat centrul ales colaboreaza, la randul sau, cu asiguratorul tau.

Dar ce face, mai exact, un centru de daune? Ei bine, acesta te salveaza complet de chinul intocmirii dosarului de dauna. Specialistii unui centru stiu toate bunele practici care trebuie urmate pentru a pune la punct un dosar care nu va fi respins.

Tot ce trebuie tu sa faci este sa te asiguri ca urmezi cat mai bine cu putinta primii doi pasi – avizarea daune si adunarea detaliilor si informatiilor care vor fi incluse intr-un dosar de daune.

Rezultatul? Interactiune lipsita de stres cu Allianz Tiriac – dosarul de dauna va fi gestionat de centru, iar decontarea finala a despagubirilor este realizat in mod direct tot de catre acesta. Intra acum pe BirouConstatariDaune.ro si afla care sunt celelalte beneficii de care vei avea parte in colaborarea cu un centru daune profesionist!