3 lucruri pe care ar trebui sa le stii cand folosesti dezinfectanti profesionali acasa

Photo of author

By Alexandra

Dezinfectantii din comert sunt foarte diferiti de cei cu adevarat profesionali. In primul rand, nu poti achizitiona dezinfectanti profesionali din magazine mixte sau supermarketuri – rar ii gasesti chiar si in farmacii. In schimb, acestia iti sunt pusi la dispozitie, de obicei, de distribuitori autorizati – care, la randul lor, sunt greu de gasit.

Apoi, este de la sine inteles de ce astfel de dezinfectanti sunt greu de gasit pentru necesitatile casnice. Mai exact, acestia sunt conceputi pentru afaceri, in special pentru cele din domeniul HoReCa. Totusi, daca vrei sa elimini cu succes virusurile, bacteriile si celelalte amenintari microscopice din casa ta, iata 3 lucruri pe care ar trebui sa le stii!

Inainte de toate – care este eficienta acestora?

Este clar ca acesti dezinfectanti profesionali sunt mai eficienti decat cei din comert. Totusi, cand vine vorba de eficienta unor dezinfectanti, se ia in considerare varietatea de bacterii pe care acestia o pot elimina. Astfel, produsele profesionale se pot descurca cu virusuri si bacterii mai diverse, dar si in cantitati mai mari. Tocmai de aceea, locuinta ta va beneficia de protectie completa impotriva agentilor patogeni.

In alta ordine de idei, dezinfectantii profesionali acopera necesitati caracteristice atat utilizatorilor casnici, cat si companiilor, sediilor, spatiilor publice si institutiilor sanitare. Acesta este si unul din motivele pentru care nu sunt usor de gasit pe rafturile magazinelor.

Ce ar trebui sa stii cand folosesti dezinfectanti profesionali acasa?

  • Unele produse necesita purtarea de echipamente de protectie – unii dezinfectanti contin substante active care pot fi nocive pentru pielea sau ochii tai. Astfel, eticheta acestora va mentiona faptul ca trebuie sa porti atat manusi, cat si ochelari de protectie atunci cand utilizezi produsul. Apoi, exista si produse care trebuie neaparat clatite de pe suprafete dupa o anumita perioada de timp, din moment ce acestea pot fi periculoase pentru copii sau animale de companie daca sunt inghitite;
  • Majoritatea dezinfectantilor profesionali au timp de actiune diferit – principala diferenta dintre dezinfectanti profesionali si din comert este faptul ca acestia din urma nu vin, de obicei, cu un timp de actiune recomandat. Trebuie doar aplicati pe o suprafata si atat. In schimb, cei profesionali vin cu un anumit timp de actiune ce trebuie respectat pentru a garanta dezinfectarea corespunzatoare. De exemplu, anumite virusuri si bacterii pot fi curatate doar prin expunerea indelungata la anumite substante;
  • Majoritatea produselor de tip profesional nu curata si nici nu sterilizeaza – multi oameni sunt de parere ca un dezinfectant, indiferent de tip, curata, dezinfecteaza si sterilizeaza o suprafata. Aceasta afirmatie este gresita. Un dezinfectant din comert nu va curata supfarata, ci mai degraba va intinde murdaria daca aceasta nu este stearsa in prealabil. Acelasi lucru se aplica si in cazul unor dezinfectanti profesionali – daca sunt folositi intr-un cabinet medical, acestia trebuie folositi alaturi de produse de curatenie si de sterilizare competente pentru a garanta curatenie la superlativ.

Astfel, daca esti de parere ca ai nevoie de astfel de dezinfectanti pentru uzul acasa – sau ai un cabinet medical care are nevoie de produse de top – intra acum in magazinul online eDezinfectanti.ro si alege produsele ideale pentru tine si pentru locuinta sau afacerea ta!