Tonnellerie Buticom, lider pe piata butoaielor din lemn de stejar pentru vin

Photo of author

By Dragoescu Alin

Pentru a achiziționa un butoi de lemn pentru vin, aveți mai multe opțiuni, în funcție de preferințele dvs. și de locația în care locuiți. Iată câteva sugestii:

  1. Magazine specializate în echipamente pentru producția de vin: Multe magazine de vinificație sau magazine specializate în echipamente pentru producția de vin vând butoaie de lemn. Acestea pot fi atât magazine fizice, cât și magazine online.
  2. Magazine de artizanat și magazine de lemnărie: Unele magazine de artizanat sau magazine de lemnărie pot vinde butoaie de lemn pentru diferite scopuri, inclusiv pentru stocarea și maturarea vinului.
  3. Vânzători online: Există numeroase site-uri web și platforme de vânzare online unde puteți găsi butoaie de lemn pentru vin. Unele exemple ar putea fi Amazon, eBay sau magazine specializate în echipamente pentru vinificație.
  4. Producători locali: În unele zone, puteți găsi producători locali de butoaie de lemn care le vând direct sau prin intermediul distribuitorilor locali.
  5. Întreprinderi de vinificație și ferme viticole: Unele ferme viticole și producători de vin pot vinde butoaie de lemn pentru vin, mai ales dacă au surplus sau butoaie mai vechi pe care doresc să le vândă.

Asigurați-vă că verificați dimensiunile și specificațiile butoiului pentru a vă asigura că este potrivit pentru nevoile dvs. de producție sau depozitare a vinului. De asemenea, țineți cont de materialul din care este făcut butoiul și gradul de prăfuire sau ardere a interiorului acestuia, deoarece aceste aspecte pot afecta caracteristicile vinului în timpul maturării.

Pe piata actuala se pare ca Tonnellerie Buticom este lider pe piata butoaielor din lemn de stejar pentru depozitarea vinului

De ce este recomandat sa tii vinul intr-un butoi realizat din stejar romanesc?

Stocarea vinului în butoaie din stejar românesc are câteva avantaje și caracteristici care fac ca acest tip de butoi să fie recomandat pentru maturarea vinului. Iată câteva motive:

  1. Caracteristicile lemnului de stejar românesc: Lemnul de stejar românesc este apreciat în întreaga lume pentru calitățile sale în producția de butoaie pentru vin. Acest lemn are fibre fine și densitate moderată, ceea ce îl face potrivit pentru păstrarea vinului. El oferă arome subtile și complexitate vinului în timpul maturării.
  2. Aromă și arome complexe: Butoaiele de stejar românesc conferă vinului arome și arome complexe, precum vanilie, condimente, nuci și nuanțe subtile de fructe. Aceste arome se extrag din lemnul de stejar în timpul perioadei de maturare și adaugă profunzime și caracter vinului.
  3. Structură și echilibru: Stejarul românesc contribuie la dezvoltarea structurii și echilibrului vinului. El ajută la netezirea taninurilor din vin și la creșterea complexității gustului, ceea ce poate duce la un vin mai rotund și mai armonios.
  4. Microoxigenare controlată: Butoaiele de stejar permit o mică cantitate de oxigen să pătrundă în vin în timpul maturării, ceea ce ajută la evoluția aromei și gustului. Această microoxigenare este importantă pentru dezvoltarea vinurilor roșii, în special.
  5. Durabilitate și longevitate: Butoaiele de stejar românesc pentru vin sunt cunoscute pentru durabilitatea lor și capacitatea de a rezista mai multor sezoane de vinificație. Aceasta face ca investiția în astfel de butoaie să fie pe termen lung și să vă permită să utilizați aceleași butoaie pentru mai mulți ani.

Este important să menționăm că calitatea butoiului și modul în care acesta a fost fabricat pot influența semnificativ influența pe care o are asupra vinului. Butoaiele de stejar de înaltă calitate, care sunt atent selecționate și prelucrate, vor oferi cele mai bune rezultate în maturarea vinului. De asemenea, este important să urmați protocoalele corecte de îngrijire și întreținere a butoaielor pentru a vă asigura că acestea funcționează la potențialul maxim în procesul de maturare a vinului.