Operatia de ginecomastie are rolul de a corecta malformatiile aparute la nivelul sanilor la barbati, care confera un aspect asimetric si neplacut. De obicei marirea anormala a sanilor este o consecinta a unor disfunctionalitati aparute in organism si pe termen lung creeaza o stare de neplacere si nemultumire fata de propria persoana.
Operatia de ginecomastie consta in inlaturarea surplusului de grasime si adaptarea formei sanilor in asa fel incat acestia sa aiba o forma si o dimensiune cat mai normala. Exista pacienti care prezinta aceasta malformatie din perioada copilariei, atunci cand corpul se afla in crestere sau in timpul pubertatii. Ginecomastia este o consecinta a unor afectiuni la nivelul corpului, de la dezechilibre hormonale, pana la predispozitie catre obezitate sau insuficienta renala.
Ginecomastia poate fi intalnita si in cazul barbatilor mai in varsta care sufera de dezechilibre hormonale. Acestia trebuie sa consulte un medic oncolog si sa isi fac o serie de analize cu privire la malformatiile pe care le prezinta. Printre malformatiile care caracterizeaza ginecomastia se numara: excesul de grasime, glanda mamara hipertrofiata, tesuturi adipoase in exces. In functie de caz se poate apela si la lipoaspiratie pentru a adapta forma sanilor sau se poate discuta si despre o incizie semicirculara.
Ginecomastia este o afectiune care determina marirea tesutului mamar la barbati. Acest lucru poate fi cauzat de modificari hormonale, consumul unor medicamente sau de catre factorii genetici. In unele cazuri poate fi necesara o interventie chirurgicala sau un tratament pentru ginecomastie pentru a rezolva problema.
Operatia de ginecomastie este o procedura chirurgicala care indeparteaza excesul de tesut mamar. Exista diferite tehnici care pot fi utilizate in functie de amploarea ginecomastiei. Operatia poate fi efectuata sub anestezie locala sau generala si dureaza de obicei una pana la doua ore.
La fel ca si in cazul oricarei interventii chirurgicale, exista riscuri si posibile consecinte ale operatiei de ginecomastie. Acestea includ: sangerari, infectii, cicatrici, asimetrie a sanilor si tulburari senzoriale. Este important ca pacientul sa discute despre toate riscurile si posibilele consecinte cu medicul chirurg inainte de efectuarea operatiei.
Exista, de asemenea, optiuni de tratament nechirurgical pentru ginecomastie, cum ar fi terapia hormonala sau urmarea unui tratament medicamentos. Cu toate acestea, acestea pot avea, de asemenea, riscuri si efecte secundare si trebuie utilizate numai sub supraveghere medicala.
In general, ginecomastia este o problema comuna la barbati si poate fi suparatoare atat din punct de vedere fizic, cat si psihologic. Diagnosticul si tratamentul precoce pot ajuta la rezolvarea problemei si la cresterea stimei de sine a pacientului.
Daca doriti sa investiti in ginecomastie tratament puteti apela la Clinica Estetica Bucuresti Zone Medical Estet, coordonata de Dr. Eugen Turcu. Aceste este medic primar in chirurgie plastica si estetica si coordoneaza activitatea clinicii. Avand o experienta de peste 2 decenii, Dr. Eugen Turcu va poate garanta servicii de calitate si rezultate excelente. Clinica Zone Medical Estet este locul potrivit pentru operatie ginecomastie si repararea altor imperfectiuni. In cel mai scurt timp veti fi multumiti de rezultate si va veti recapata increderea in fortele proprii.