Friday, June 9, 2023
Afli informatiile care conteaza


Cat de important este ghimbirul pentru sanatate

Ghimbirul este o planta folosita de secole in medicina traditionala din intreaga lume pentru proprietatile sale medicinale, inclusiv capacitatea sa…

By Alexandra , in Sfaturi , at February 2, 2023

Ghimbirul este o planta folosita de secole in medicina traditionala din intreaga lume pentru proprietatile sale medicinale, inclusiv capacitatea sa de a ameliora digestia, reduce inflamatia si calmarea durerilor.

Pe langa acestea, ghimbirul poate ajuta si in cazul altor probleme de sanatate, cum ar fi greata, varsaturile, durerile de cap, durerile menstruale si chiar sa previna anumite tipuri de cancer. Acesta contine o serie de compusi beneficoperiti recent, cum ar fi gingerol si shogaol, care au proprietati anti-inflamatoare si antioxidant.

In ceea ce priveste digestia, ghimbirul poate ajuta la incetinirea digestiei si la prevenirea disconfortului abdominal. De asemenea, poate ajuta la stimularea secretiei de suc gastric si la facilitarea miscarii alimentelor prin tractul digestiv.

Ghimbirul este, de asemenea, util in tratarea greatelor, cum ar fi cea asociata cu sarcina sau cu tratamentele cu medicamente. Studiile au aratat ca ghimbirul poate ajuta la reducerea frecventei si intensitatii greatelor si a varsaturilor.

In plus, ghimbirul poate ajuta la reducerea inflamatiei si durerilor articulare, in special in cazul artritei reumatoide. Acesta poate ajuta la scaderea nivelului de enzime inflamatorii din organism si poate imbunatati mobilitatea si functia articulatiilor.

Este important de mentionat ca, desi ghimbirul este general considerat sigur pentru consum, pot exista unele efecte secundare, cum ar fi arsuri la stomac sau interactiuni cu anumite medicamente. Prin urmare, este important sa se consulte un medic inainte de a folosi ghimbirul ca tratament pentru orice afectiune medicala sau simptom.

In concluzie, ghimbirul poate fi un adaos important si eficient la dieta ta pentru a-ti mentine sanatatea si pentru a trata anumite probleme de sanatate. Poate fi consumat sub forma de supliment, pulbere sau adaugat in alimente si bauturi. Este important sa se urmeze dozele recomandate si sa se consulte un medic inainte de a incepe sa utilizezi ghimbirul ca tratament pentru orice afectiune medicala.

Comments

comments