Thursday, February 9, 2023
Afli informatiile care conteaza


Beneficiile aduse de consumul de citrice

Citricele sunt fructe care fac parte din familia Rutaceae și sunt caracterizate prin acizitatea lor pronunțată. Exemple de citrice incluse…

By Alexandra , in Sanatate , at January 19, 2023

Citricele sunt fructe care fac parte din familia Rutaceae și sunt caracterizate prin acizitatea lor pronunțată. Exemple de citrice incluse lamaia, lime, portocala, grapefruit și mandarina. Acestea sunt originare din Asia de Est și de Sud, dar astăzi sunt cultivate în întreaga lume, incluzând America de Nord și de Sud, Europa și Africa.

Lamaia și lime-ul sunt cele mai cunoscute citrice acide și sunt utilizate în principal în prepararea mâncării și a băuturilor. Ele sunt bogate în vitamina C și sunt adesea utilizate pentru a adăuga o notă de acizitate în salate, sosuri și marinade. Portocala și grapefruit-ul sunt mai dulci decât lamaia și lime-ul și sunt utilizate în principal ca fructe proaspete sau sucuri. Mandarina, sau mandarină, este o varietate de portocală mică și ușor de curățat, care este adesea consumată ca fruct proaspăt sau ca fruct uscat.

Consumul de citrice poate aduce o serie de beneficii pentru sanatate, cum ar fi:

  • Aportul de vitamina C, care ajuta la mentinerea sistemului imunitar puternic si poate ajuta la prevenirea racelii si a altor infectii.
  • Continutul de flavonoide, care au proprietati antiinflamatorii si antioxidant.
  • Consumul de citrice poate contribui la reducerea riscului de boli cardiace si a accidentelor vasculare cerebrale prin reducerea nivelului de colesterol si a tensiunii arteriale.
  • Consumul de citrice poate ajuta la prevenirea aparitiei cancerului prin continutul de vitamina C si flavonoide
  • Consumul de citrice poate ajuta la mentinerea sanatatii ochilor prin continutul de vitamina A.

Este important de remarcat ca aceste beneficii se pot obtine prin consumul de citrice intregi, nu prin consumul de sucuri de citrice, care pot fi bogate in zahar si pot avea un efect negativ asupra sanatatii.

Comments

comments