Conceptul de case modulare nu este unul foarte nou pe piata constructiilor din Romania. Cu toate acestea, multi oameni nu stiu exact care sunt caracteristicile acesteia si confunda adesea casele modulare cu casele prefabricate, care mai sunt denumite si case mobile, deoarece permit mutarea acestora dintr-un loc in altul, dar numai in anumite conditii.
Drept urmare, apar si foarte multe intrebari legate de casele modulare, intrebari care au rolul de a-i lamuri pe posibilii viitori proprietari si chiar de a le face mai cunoscute in randul oamenilor obisnuiti. Unele dintre aceste intrebari sunt:
- Cat dureaza constructia unei case modulare?
Timpul necesar pentru construirea unei case este foarte important, iar in cazul caselor traditionale, acesta nu poate fi mentionat cu exactitate deoarece conditiile meteo au un impact puternic asupra modului si timpului de desfasurare a lucrarilor. Aceste preocupari dispar insa cand vine vorba despre case modulare, ale caror elemente sunt realizate in spatii inchise – fabrici, depozite – si care ulterior sunt montate pe fundatia viitoarei case. Astfel ca perioada de realizare si finalizare a unui astfel de proiect dureaza numai cateva saptamani.
- Cat costa o casa modulara?
Aspectul financiar este si el foarte important cand vine vorba despre construirea unei case, astfel ca o informatie pretioasa pentru oameni cu privire la construirea unor case modulare, pretul, nu poate fi omis. Desi nu se poate mentionat un pret exact, deoarece acesta variaza in functie de constructor, dimensiune, forma si criteriile de personalizare ale proiectului, in cele mai multe cazuri, acesta este mai mic decat pentru construirea unei case traditionale, din caramida sau BCA.
- Cat de rezistenta este o casa modulara?
Casele modulare sunt considerate un tip de locuinta ecologica, datorita materialului si modului de constructie. Cu toate acestea, sunt construite sa reziste la orice fel de intemperii, de la vant puternic, de pana la 230 km/h, pana la cutremure. Astfel ca locuitorii unei astfel de case vor fi in siguranta in cazul unor conditii meteo nefavorabile sau chiar violente.
- De ce sa se aleaga o casa modulara si nu un alt tip de casa?
Avantajele pe care le ofera o casa modulara sunt numeroase si nu ar trebui pierdute din vedere. Pretul mai mic decat pentru o casa traditionala si timpul scurt de constructie sunt numai unele dintre aceste avantaje. In plus, o astfel de casa poate fi construita pe orice fel de teren, de la cel in panta, la cel neregulat, cu sau fara etaj ori subsol.
Toate acestea sunt completate de faptul ca un proiect de casa modulara poate fi personalizat in functie de nevoile si preferintele fiecarui proprietar.
- Exista dezavantaje ale caselor modulare?
Ca in orice situatie, casele modulare au si o serie de dezavantaje. De exemplu, este necesar accesul rutier bun in zona in care va fi construita casa, pentru a permite utilajelor cu gabarit depasit, care transporta elementele constructiei, sa ajunga la destinatie.
Posibilitatile de design sunt destul de limitate, casele modulare fiind totodata considerate case cu o calitate scazuta, astfel ca pretul de revanzare a acestora va fi unul mic. Totusi, evolutia tehnologiei din utlimii ani a imbunatatit mult calitatea unei astfel de constructii.
Daca doresti case modulare impresionante, proiectul Quantum Modules dezvoltat de cei de la Sud Rezidential iti pune la dispozitie zeci de modele, care mai de care mai interesante.