Friday, June 9, 2023
Afli informatiile care conteaza


Ai probleme cu chillerul? Cele mai comune 3 cauze care conduc la aparitia defectiunilor!

Chillerele sunt echipamente care functioneaza pe baza de energie electrica. La fel ca orice alt aparat din aceastsa categorie, ele…

By Alexandra , in Afaceri , at August 28, 2022 Tags:

Chillerele sunt echipamente care functioneaza pe baza de energie electrica. La fel ca orice alt aparat din aceastsa categorie, ele sunt predispuse aparitiei unor defectiuni pe parcursul perioadei in care le utilizezi. Ceea ce le face reparcabile cu adevarat este rolul deosebit de important pe care il au in vederea asigurarii unei functionari eficiente a sistemelor HVAC (Incalzire, Ventilatie si Aer Conditionat).

Chillerele sunt un sistem prin care se asigura protejarea echipamentelor HVAC, iar in lipsa lor acestea ar fi mult mai predispuse la a se defecta. In acelasi timp, si chillerele au vulnerabilitati importante, care trebuie sa fie gestionate corect pentru ca aparatele sa isi faca mereu treaba asa cum trebuie. Tocmai de aceea, este necesar sa stii cand sa apelezi la servicii de reparatii chillere si care sunt cauzele pentru aparitia defectiunilor.

Cele mai comune probleme intalnite la chillere

Chillerele sunt aparate electrice care functioneaza intr-un mod intensiv. Acestea sunt puternici consumatori de electricitate si fac eforturi foarte mari pentru a proteja functionarea echipamentelor HVAC. Intregul mod de functionare le expune si unor riscuri de defectare.

Acestea nu variaza foarte mult, in general, astfel ca au putut fi identificate principalele trei cauze pentru care chillerele inceteaza sa mai functioneze sau au o functionare ineficienta. Iata care sunt aceste trei motive principale pentru care sunt necesare serviciile de reparatii chilere!

Conexiunile electrice defectuoase – asa cum ai aflat anterior, chillerele au nevoie de un consum ridicat de energie electrica, pentru a putea oferi randamentul necesar. Acest consum ridicat de electricitate supune si conexiunile electrice unui efort continuu si de intensitate ridicata. Cablurile si alte elemente care contribuie la oferirea de acces la energie electrica pot ajunge, in timp, sa oxideze.

Totodata, socurile mecanice le pot provoca intreruperi care impiedica chillerele sa functioneze corespunzator. Si suprasolicitarea poate sa cauzeze intreruperi la nivelul conexiunilor electrice. In acest caz, este important sa se intervina rapid pentru remedierea problemelor si inlocuirea cablurilor defecte cu unele functionale.

Uleiul de compresor este inconform – uleiul dintr-un compresor este o consumabila esentiala, deoarece protejeaza toate componentele sistemului de motorizare a chillerului. Tocmai de aceea, degradarea uleiului provoaca defectiuni intregului mecanism si reprezinta o problema grava, care trebuie remediata in cel mai scurt timp.

Acumularea impuritatilor la nivelul bateriilor de racire sau incalzire – impuritatile care se aduna in zona bateriilor cauzeaza impiedicarea traseului termic necesar functionarii eficiente a chillerelor. Pentru ca aceasta problema sa fie evitata, este foarte important sa se recurga la lucrari periodice de mentenanta. Acestea vor curata bateriile de impuritati inainte ca nivelul acestora sa fie unul care sa impiedice functionarea corecta a sistemelor.

Pe ServiceFrigOnline.ro gasesti toate informatiile despre cum sa intri in contact oricand cu o echipa de profesionisti, care te poate ajuta sa rezolvi rapit orice problema apare la nivelul chillerelor folosite in cadrul afacerii tale. Alege sa colaborezi cu ingineri experimentati, care sa iti ofere servicii de reparatii chillere la preturi convenabile, cu rezultate exceptionale. Nu lasa problemele sa se agraveze si alege sa ceri ajutorul expertilor, care se vor asigura ca chillerele sunt utilizate pentru cat mai mult timp!

Comments

comments