Thursday, March 23, 2023
Afli informatiile care conteaza


Top 5 cele mai interesante cai ferate

Conform celor de la Stiri Cluj, trenul a jucat cu siguranta un rol foarte important in dezvoltarea umanitatii. Daca la…

By Razvan Nemesu , in Topuri din lume , at July 29, 2022

Conform celor de la Stiri Cluj, trenul a jucat cu siguranta un rol foarte important in dezvoltarea umanitatii. Daca la francezi sau japonezi trenurile ajung la viteze ametitoare si au reusit sa se dezvolte extraordinar de mult, in parti precum India, trenurile tind sa devina neincapatoare .

Iata un top 5 al celor mai interesante trenuri si cai ferate din lume:

1) Linia ferata din piata Maeklong din Thailanda. Piata Maeklong este situata chiar pe linia ferata. Oamenii isi vand legumele sau carnea la tarabele situate pe linia de tren, iar cand trebuie sa treaca trenul isi strang repede toata marfa, reluandu-si activitatea dupa ce acesta este dus.

2) Tren a las Nubes – Argentina ( Trenul din nori ) Este un tren extrem de spectaculos, dar si infricosator. Acesta trece pe un pod care este inaltat la peste 400 de metri inaltime. Podul argentinian este al 3-lea cel mai inalt pod din lume. Daca initial a fost construit din motive economice, acum are mai mult un rol turistic.

3) Tunelul Dragostei din Ucraina . Ucrainienii au o linie ferata care trece printr-un tunel verde, facut din copaci. Lungimea tunelului este de 3 km si atrage an de an indragostiti sau fotografi.

4) Calea ferata a mortii din Thailanda. Cu o distanta de 415 km, aceasta cale ferata si-a capatat denumirea dupa ce, la constructia sa au murit peste 100 000 de oameni.

5) Viaductul Landwasser din Elvetia . Construit in 1902, viaductul a devenit unul dintre cele mai cunoscute din lume, datorita frumusetii si inaltimii la care este construit.

Mai jos aveti o galerie cu cele 5 cai ferate. Daca mai stiti si altele, va asteptam cu comentarii šŸ˜€

This slideshow requires JavaScript.

Comments

comments