Inscrie-te la cursurile de navigatie pe care le-ar fi apreciat si marii exploratori din istorie!

Photo of author

By Razvan

Poate este greu de crezut, dar in urma cu 600 de ani europenii nu stiau ca exista America sau Australia, iar din Africa si Asia cunosteau doar cateva tinuturi de coasta. Cat despre popoarele de pe aceste continente, se aflau la un nivel de civilizatie care nu le permitea sa stie mai nimic despre alcatuirea lumii in care traiau.

Totul s-a schimbat datorita calatoriilor intreprinse de mari navigatori, precum Cristofor Columb, descoperitorul Americii, sau Fernando Magelan, conducatorul primei expeditii care a facut ocolul planetei. Ei sunt marii eroi ai acelei epoci, cu o contributie uriasa la evolutia istoriei lumii.

Fara sa fi urmat cursuri navigatie la o scoala nautica si fara sa dispuna de tehnologia de astazi, au inaintat cu mult curaj pe ape necunoscute si au facut descoperiri care au schimbat destinele multor popoare. Astazi, ei reprezinta un model si o sursa de inspiratie pentru oricine doreste, la randul sau, sa porneasca intr-o calatorie pe ape folosind posibilitatile tehnice actuale, mult mai avansate.

Vrei sa urmezi cursuri de navigatie? Iata scoala nautica potrivita!

Lui Columb sau Vasco da Gama cu siguranta nu le cerea nimeni un permis pentru conducerea frumoaselor corabii cu panze, insa astazi nu ai dreptul sa conduci o ambarcatiune decat daca detii un asemenea document.

In Romania, Scoala nautica SetSail.ro ofera cursuri navigatie profesioniste complete, pentru obtinerea tuturor categoriilor de permis de barca. Daca esti incepator, sunt trei categorii la care ai acces: categoria D, pentru navigatia pe ape interioare, inclusiv a Dunarii si in Delta, categoria C, pentru navigatie pe mare, la o distanta de maximum 6 mile marine fata de coasta, si categoria S, exclusiv pentru conducerea ambarcatiunilor cu vele.

Mai tarziu, dupa ce capeti experienta pe ape, ai dreptul de a participa la un ciclu superior de cursuri de navigatie si de a obtine alte doua categorii de permis: mai intai B, care permite navigatia pe mari si oceane pana la o distanta de 24 de mile marine fata de tarm, si apoi A, care ofera dreptul de a conduce barca oriunde in lume, pe fluvii, lacuri si alte ape interioare, dar si pe mari sau oceane, fara vreo limitare in ceea ce priveste distanta fata de tarm.

Scoala nautica SetSail are cea mai mare flota de ambarcatiuni de la Marea Neagra, iar la antrenamentele intensive cursantii au posibilitatea de a testa toate yachturile disponibile, pentru a se familiariza cu diferite tipuri de manevre.

Instructorii care sustin cursuri de navigatie au o bogata experienta in domeniu. Sorin Drugan, de exemplu, realiza inca din anul 1990 croaziere de lunga distanta din Romania spre Bulgaria, Turcia si Grecia. Proprietar de velier de mai bine de doua decenii, a traversat solitar Oceanul Atlantic si detine recordul pentru cea mai lunga perioada petrecuta pe apa solitar de un roman. In prezent, a pornit intr-o expeditie in jurul lumii.

Calitatea instructorilor, dotarea flotei si atentia acordata atat instruirii teoretice, cat si celei practice i-ar face chiar si pe marii exploratori din trecut sa-i aprecieze pe cei care urmeaza cursuri navigatie la o astfel de scoala!