Thursday, March 23, 2023
Afli informatiile care conteaza


Bicicleta de echilibru vs. bicicleta cu roti ajutatoare

Doar pentru ca noi am crescut folosind roti ajutatoare, nu inseamna ca micutii nostri nu merita ceva mai bun. Rotile…

By Razvan Nemesu , in Copii , at July 13, 2022

Doar pentru ca noi am crescut folosind roti ajutatoare, nu inseamna ca micutii nostri nu merita ceva mai bun. Rotile ajutatoare, denumite si roti de stabilizare sau roti de antrenament, sunt considerate a fi tehnologie veche. Bicicletele de echilibru sunt viitorul. In batalia dintre bicicletele de echilibru si bicicletele cu roti ajutatoare, cele de echilibru sunt, in mod cert, castigatoarele!

​Iata cateva motive pentru care bicicletele de echilibru sunt mai bune decat cele cu stabilizatori:

Bicicletele de echilibru se potrivesc copiilor mici mult mai bine decat bicicletele de 12 inch cu roti de antrenament.

In mod ironic, majoritatea bicicletelor pentru copii cu roti ajutatoare nu sunt facute pentru a se potrivi copiilor. Cele mai multe biciclete de echilibru fara pedale sunt mai mici, mai usoare, mai inguste si, de aceea, se potrivesc mult mai bine prichindeilor.

Scaunele pentru bicicletele de echilibru coboara pana la 10 inch de la sol. De obicei, copiii mici nu pot merge confortabil pe o bicicleta cu pedale pana la varsta de cel putin 3 ani, dar pot incepe sa foloseasca o bicicleta de echilibru la 18 luni.

Bicicletele de echilibru pot fi folosite pe orice suprafata, chiar si pe cele neuniforme.

Calatoria cu o bicicleta cu roti ajutatoare poate fi o experienta agitata si incomoda. Copilul nu poate merge foarte repede si nu poate executa viraje foarte bine, deoarece rotile ajutatoare il tin usor dezechilibrat. Iar pentru ca rotile mici de antrenament, care sunt de regula din plastic, pot fi prinse cu usurinta pe orice suprafata neuniforma, acestea limiteaza calatoria si bucuria micutului.

Cu o bicicleta de echilibru, copilul se poate plimba cu usurinta pe trotuar, iarba si chiar pe terenuri accidentate, din pietris si pamant. Asadar, o bicicleta de echilibru este mult mai potrivita pentru spiritul aventuros al unui copil, deoarece ii ofera sansa de a se plimba aproape oriunde isi doreste.

Bicicletele de echilibru sunt usoare si simplu de condus.

Bicicletele de echilibru sunt mult mai usoare decat bicicletele cu roti ajutatoare – de obicei au jumatate din greutatea unei biciclete cu pedale. Avand in vedere ca majoritatea copiilor mici cantaresc in jur de 11 – 15 kg, o bicicleta de 7 kg va fi mult mai dificil de manevrat decat o bicicleta de echilibru de 3 kg.

Fiind mult mai usoare si mai eficiente decat bicicletele cu roti de antrenament, bicicletele de echilibru ii ajuta pe cei mici sa mearga mai repede. Este destul de comun sa vezi un copil pe o bicicleta cu roti ajutatoare prin cartier, dar nu foarte departe de casa. Copiii cu biciclete de echilibru pot merge cu usurinta kilometri intregi impreuna cu familia lor, fie ca este vorba de trasee pavate sau de pamant.

Dupa folosirea unei biciclete de echilibru, tranzitia la o bicicleta cu pedale este foarte usoara.

In timp ce multi parinti cred in mod eronat ca rotile ajutatoare ii antreneaza pe cei mici sa mearga pe bicicleta, adevarul este ca nu o fac.

Pe de alta parte, scopul principal al unei biciclete de echilibru este de a invata copilul sa se echilibreze in timp ce sta in sezut si in miscare, aceasta fiind cea mai grea parte a invatarii mersului pe bicicleta. Pedalarea este o abilitate foarte usor de invatat dupa ce echilibrul a fost stapanit.

Comments

comments