Thursday, March 23, 2023
Afli informatiile care conteaza


Vrei siguranta garantata pe parcursul lucrarilor in trafic? Ai nevoie de conuri de semnalizare!

Imbunatatirea starii elementelor de infrastructura rutiera sau pietonala este intotdeauna o initiativa binevenita, indiferent de zona in care se implementeaza…

By Alexandra , in Constructii , at June 29, 2022 Tags:

Imbunatatirea starii elementelor de infrastructura rutiera sau pietonala este intotdeauna o initiativa binevenita, indiferent de zona in care se implementeaza lucrarile. Exista, insa, si inconveniente care trebuie sa fie gestionate intr-o maniera cat mai eficienta. In primul rand, este nevoie ca participantilor la trafic sa le fie oferite rute alternative. In al doilea rand si, mai important, trebuie ca siguranta tuturor celor care simt impactul lucrarilor sa fie protejata. Este vorba atat despre muncitorii care pun in practica actiunile de modernizare a infrastructurii, cat si despre participantii la trafic.

O masura foarte buna prin care poate fi protejata siguranta tuturor este reprezentata de montarea unor conuri semnalizare. Aceste obiecte fac parte din galeria obiectelor prin care pot fi delimitate cu usurinta zonele in care se desfasoara lucrari. Conurile semnalizatoare sunt eficiente pentru ca prezinta o multime de atribute foarte importante. Iata care sunt aceste calitati si cum protejeaza conurile participantii la trafic, precum si lucratorii care pun in practica lucrarile.

Conuri de semnalizare, ideale pentru lucrari sigure

Conurile de semnalizare rutiera sunt obiecte produse din material plastic si dotate cu elemente menite sa le sporeasca vizibilitatea. Acestea pot avea dimensiuni variabile, insa sunt caracterizate si de alte proprietati foarte importante. Toate elementele care definesc conurile sunt menite sa le confere acestora capacitatea de a atentiona participantii la trafic cu privire la lucrarile desfasurate si de a impiedica accesul acestora in zona in care se lucreaza. Iata care sunt elementele prin care li se da aceasta putere conurilor:

  • Vizibilitate – scopul elementelor care delimiteaza zonele de lucru este, evident, acela de a fi cat mai vizibile. Conurile de semnalizare dispun de dimensiuni generoase si sunt vopsite in culori vii. Exista conuri cu inaltime de 50 cm, 70 cm sau chiar 76 cm. In ceea ce priveste culoarea obiectelor, acestea sunt fabricate din material plastic vopsit in portocaliu. In plus, ele dispun si de banda reflectorizanta de culoare alba. Astfel, conurile sunt viziibile si ziua si noaptea, inclusiv de la distante mari;
  • Ergonomie – faptul ca exista conuri in variante multiple de inaltime transforma aceste obiecte in variante foarte ergonomice. Poti alege optiunile perfecte in functie de amploarea lucrarilor pe care le desfasori. In plus, conurile cantaresc putin si sunt usor de manevrat si de transportat. Mai mult decat atat, daca este vorba despre lucrari ample de amenajare, ai putea avea nevoie de mai multe conuri. Acestea pot fi unite intre ele cu ajutorul inelelor de prindere si lanturilor ornamentale din plastic, si ele concepute special pentru a fi vizibile si pe timp de noapte;
  • Flexibilitate – exista un motiv clar pentru care conurile sunt produse din material plastic. Exista riscul ca acestea sa se deplaseze sau sa intre in contact cu autoturisme, pietoni sau biciclete. Conurile prezinta flexibilitate, in asa fel incat orice impact sa nu fie unul care sa afecteze integritatea obiectelor care intra in contact cu ele si nici sa nu raneasca persoanele care le-ar putea atinge.

Pe Vesta-MagazinOnline.ro gasesti o gama bogata de conuri semnalizare din care poti alege solutiile perfecte pentru proiectele tale de amenajare sau renovare stradala. In plus, tot de acolo poti cumpara si inele de prindere si lanturi ornamentale de plastic. Alege sa lucrezi protejand siguranta tuturor!

Comments

comments