Psiholog online: Te chinui să obții o programare pentru a vedea un psiholog?

Photo of author

By Alexandra

A ajunge la o programare la psiholog poate fi dificil. Există doar atâtea ore în zi și să luați timp liber de la serviciu sau să organizați îngrijirea copiilor poate fi uneori prea mult. Psihologia online sau terapia de telesănătate pot fi soluția perfectă. Puteți participa la o sesiune online în pauza de prânz sau puteți vorbi online cu un psiholog online de înaltă calificare în timp ce copiii dorm. 

Te întrebi cum funcționează?

Terapia online numită uneori telesănătate sau e-terapie funcționează în același mod ca și cum ar fi să participați la o întâlnire la o practică de psihologie sau de wellness, singura diferență este că vă veți alătura psihologului prin video. Psihologul dvs. online ar trebui să utilizeze un software de videoconferință securizat, conform HIPAA, pentru a vă asigura că confidențialitatea este menținută.

Beneficiile terapiei online/telesănătății

Pentru mulți oameni, terapia online sau de telesănătate oferă o serie de alte beneficii, inclusiv posibilitatea de a participa la terapie mai regulat, accesul la practicieni din domeniul sănătății online cu înaltă calificare, cu experiență în zona dumneavoastră de nevoie și eliminarea timpului de călătorie care poate fi petrecut concentrându-se pe alte lucruri importante. precum angajamentele familiale sau profesionale. Aceasta terapie online poate oferi, de asemenea, o oportunitate de a accesa terapie în situații în care s-ar putea să vă simțiți inconfortabil participând la un cabinet de psihologie. Pentru unii oameni, doar gândul de a intra în practică poate provoca anxietate și se simt mult mai confortabil putând să apeleze video pentru întâlnirea lor din confortul propriei case. 

Oricare ar fi motivul dacă întâmpinați dificultăți în a ajunge la sesiunile de psihologie față în față, încercarea terapiei online poate fi răspunsul pe care l-ați căutat.