Cand se folosesc plasele anti buruieni

Photo of author

By Razvan

Combaterea buruienilor este, pentru cei mai multi agricultori, un real cosmar. Daca esti in cautarea unor solutii naturale si cat mai putin nocive pentru sol, afla ca poti sa scapi de buruieni cu ajutorul plasei de tip grotextil. Cand si cum se folosesc plasele anti buruieni?

Care este momentul potrivit pentru montarea plasei anti buruieni

Toti agricultorii stiu ca buruienile pot sufoca pomii, vita de vie, legumele sau florile plantate. Daca nu vrei sa smulgi periodic iarba si nici sa folosesti solutii cu actiune erbicida, trebuie sa iei in considerare plasa anti buruieni.

Disponibila in Magazinul Online Pentru Casa si Gradina, plasa anti buruieni – numita si folie de mulcire – este de ajutor cand vrei sa scapi de buruieni cu eforturi minime din partea ta. Ideal, buruienile se plivesc sau se elimina cu solutii chimice inainte de inflorirea lor. Dar daca optezi pentru plasa anti buruieni, afla ca o poti instala oricand – iar buruienile nu iti vor mai invada culura agricola, vita de vie, livada sau florile ornamentale.

Desi este o tehologie recent adoptata in tara noastra, din ce in ce mai multi agricultori folosesc plasa anti buruieni. Multi fermieri nici nu concep ideea infiintarii unei culturi fara a folosi folia de mulcire. Pun aceasta folie pe sol inca dinainte de infiintarea culturii, dupa pregatirea solului si nivelarea sa.

In ceea ce priveste momentul potrivit pentru montarea plasei anti buruieni, trebuie sa stii cateva secrete. Pentru culturile infiintate incepand cu mijlocul lunii aprilie, se recomanda folia anti buruieni de culoare neagra. In schimb, folia de mulcire transparenta se foloseste in cazul culturilor extratimpurii sau cele de iarna. Pe de alta parte, plasa anti buruieni maro se poate folosi pentru culturile infiintate pe parcursul intregului sezon, dar specialistii o recomanda mai ales pentru culturile tarzii sau timpurii.

Ce fel de plasa anti buruieni sa folosesti – care e culoarea potrivita?

Folia de mulcire neagra absoarbe cele mai multe raze ultraviolete si transmite caldura la sol si, deci, la plante. Insa plasa anti buruieni neagra nu incalzeste solul la fel de bine precum folia transparenta, care absoarbe prea putin din radiatia solara, dar nu este la fel de eficienta pentru combaterea buruienilor. Cat despre plasa anti buruieni de culoare maro, aceasta permite incalzirea solului fara a permite cresterea buruienilor.

Plasa anti buruieni de culoare neagra disponibila in Magazinul Pentru Casa si Gradina blocheaza accesul buruienilor la spectrul de lumini ideal pentru dezvoltare si, in lipsa conditiilor necesare pentru procesul de fotosinteza, buruienile nu vor mai creste in culturile tale. Sub plasa anti buruieni de culoare neagra, solul are o temperatura cu 2-3 grade Celsius mai mare, comparativ cu solul care nu este acoperit cu folie de mulcire.

Cel mai important aspect pentru cultura ta ramane faptul ca plasa anti buruieni de culoare neagra de la Magazinul Online Pentru Casa si Gradina nu permite dezvoltarea buruienilor. Asadar, culturile tale de legume, pomi, vita de vie si flori se vor dezvolta armonios, fara a fi sufocate de ierburile nedorite.