5 motive pentru care sa nu amani aplicarea aparatului dentar?

Photo of author

By Razvan

1.Prevenirea apariție cariilor

Apritia cariilor este datorata inghesurii dintilor si a unei igiene dentare deficitare in spatiul interdentar. Nici adultii si cu atat mai mult copii, care sunt mai superficiali cand vine vorba despre igiena dentara, nu pot peria bine dintii inghesuiti, deoarece periuta si ata dentara nu patrund in toate spatiile.

Alinierea dentara va favoriza o igienizare corecta, chiar si in spatiile dintre dinti cu ajutorul atei dentare, prevenind astfel aparitia cariilor si a complicatiilor acestora (scoaterea nervului, urmata de scaderea rezistentei dintelui si uneori de innegrirea lui, extractia dentara, urmata de implanturi sau lucrari dentare etc).

2.Prevenirea parodontozei

O muscatura incorecta datorata unor pozitii anormale ale dintilor si maxilarelor, pot produce parodontoza (retragerea osului si scaderea implantarii dintilor in os, pana la caderea acestora).

Alinierea dintilor si corectarea muscaturii vor impiedica aparitia parodontozei sau cel putin vor stopa agravarea ei.

3. Cu cat incepi mai devreme un tratement ortodontic, cu atat durata lui va fi una mai scurta

Daca se aplica un aparat dentar la o varsta frageda, obtinerea rezultatului dorit va aparea mult mai repede, chiar si in cateva luni.

Desi poate parea costisitor, tratamentul ortodonic in sine nu implica costuri foarte mari, insa tratarea eventualelor afectiuni dentare si parodontale produse de problemele ortodontice ignorate, vor costa in timp mult mai multi bani, si mai ales timp si durere.

În ceea ce priveste durata tratamentului ortodontic si cheltuiala din urma lui, implicarea pacientului are un rol extrem de important. Daca acesta nu va respecta vizitele periodice de activare stabilite de medicul sau ortodont, exista posibilitatea ca durata tratamentului ortodontic sa se prelungeasca, si implicit costurile sa creasca.

4.Aparatele dentare sunt estetice si “se poarta”

Aspectul aparatelor dentare si a bracketurilor a evoluat extrem de mult in ultimii ani.

In prezent ai posibiliatea sa alegi din mai multe tipuri de aparate dentare: aparat de tip Invisalign, aparat cu bracketurile de ceramica, aparat bracketurile de safir sau aparat dentar metalic (clasic), si optezi pentru cel pe care il vei considera un accesoriu care sa te insoteasca mereu, o buna perioada de timp.

5.Cresterea increderii in sine si a succesului in viata profesionala

Intr-o lume in care aspectul conteaza din ce in ce mai mult, multi dintre noi devenim preocupati de cum aratam.

In plus, si copiii chiar de la varste din ce in ce mai fragede devin constienti si preocupati de imaginea lor. O dantura inghesuita le poate influenta toata copilaria si adolescenta, facandu-i sa fie timizi sau chiar tinta glumelor rele ale colegilor, care s-ar putea sa le marcheze si viata ca adulti.

Studiile arata ca un copil increzator in sine, si persoanele cu un aspect placut, sunt percepute ca fiind mai prietenoase, mai inteligente si capabile sa gaseasca solutii pentru rezolvarea problemelor. O persoana cu un aspect placut castiga cu 12,5% mai mult decat o persoana mai putin atragatoare.

Prin urmare, un zambet increzator si imaculat, ne poate influenta viata mai mult decat credem.Impreuna cu alte calitati, ne poate ajuta sa ne construim cariera mult visata.

Un zambet perfect ofera incredere, iar o persoana cu multa incredere in sine este de neinvins.