Thursday, March 23, 2023
Afli informatiile care conteaza


De ce sa plantezi in gradina ta bulbi de tuberoze?

Tuberozele sunt printre vedetele principale ale oricarui parfum feminim, care incanta prin dulceata acestuia cu fiecare pulverizare, oferind o alura…

By Razvan Nemesu , in Casa si gradina , at April 19, 2022

Tuberozele sunt printre vedetele principale ale oricarui parfum feminim, care incanta prin dulceata acestuia cu fiecare pulverizare, oferind o alura romantica, feminina si atragatoare.

In acelasi timp, tuberozele pot incanta si prin florile lor relativ marunte si dese, dispuse pe un fir alungit, sub forma unor buchete de clopotei de culoare alba. Astfel, ele vor adauga un plus de viata in orice gradina in care sunt plantate, transformand-o intr-un adevarat colt de poveste.

3 motive pentru care sa plantezi tuberoze in gradina

Pentru aspectul lor deosebit

Un pasionat de flori va fi atras de o multitudine de specii florale. Dar de departe, tuberozele ocupa un loc special prin aspectul lor deosebit. Un mic colt in care s-au plantat bulbi de tuberoze va iesi cu succes in evidenta, fiind cea mai potrivita alegere daca vrei sa-ti delimitezi anumite arii ale curtii intr-un mod special, sa-ti separi intrarea in curte de locul de relaxare samd. In mod cert, nici musafirii nu le vor putea trece cu vederea atunci cand vin in vizita.

Pentru parfumul intens

Pe langa aspect, tuberozele mai cuceresc si prin parfumul dulce si imbietor, de care aminteam initial. Tinand cont ca, nu le plac temperaturile scazute, sub 15 grade Celsius, deci daca le plantezi in sezonul rece va trebui sa le tii in casa, intr-un mediu calduros si puternic luminat, avand tuberoze in locuinta sau in gradina, nu va mai trebui sa-ti faci foarte multe griji privind senzatiile olfactive care ar putea fi uneori neplacute din diferite motive (mirosuri de fum de la gratare, miros de mancare etc.). Simturile vor fi inundate cu parfumul acestora, chiar si mai intens decat al unui parfum de camera.

Te vei putea juca cu pozitionarea lor la interior si exterior, astfel incat sa ai cele mai frumoase tuberose care sa te incante din luna iulie si pana in luna octombrie.

Pentru a te bucura de buchete de flori minunate

Daca dispui de o florarie, esti fotograf sau pasionat de fotografie, ori ai placerea de a detine la tine inlocuinte pe tot parcursul anului buchete de flori, tuberozele vor fi acea alegere care va evidentia frumusetea florilor deja existente. In plus, poti forma buchete de flori inedite, coronite, marturii de sezon cu tuberoze etc. cu care sa-ti incanti privirea sau care sa-ti accesorizeze tinutele. Vor atrage instantaneu atentia chiar si atunci cand le vei folosi in scopuri decorative si le vei imortaliza in fotografii.

Cat de dificil sunt de intretinut tuberozele?

Fiecare specie de floare are propriile sale tabieturi in ceea ce priveste mentenanta. Iar tuberozele nu fac exceptie de la regula.

Este foarte important sa tii cont de aspectul mentionat anterior, in ceea ce priveste temperatura. In sezonul rece, tuberozele nu pot fi plantate sau lasate in gradina, deci este indicat daca vrei sa plantezi tuberose in aceasta perioada, sa le pui intr-un ghiveci si sa le tii la dos, la o temperatura de 8-20 grade Celsius (in cazul bulbilor; minim 15 grade pentru flori). De altfel, odata plantate, le poti trata 1-2 ori pe luna cu solutii fungicide pentru combaterea daunatorilor, dar si sa le asiguri o umiditate adecvata.

Comments

comments