La ce varsta este recomandat un lifting mamar?

Photo of author

By Alexandra

Pentru a se bucura de libertatea de a purta cele mai decoltate rochii la diverse evenimente, fara a fi stanjenite de proprii sani lasati, numeroase femei apeleaza cu incredere la procedura de lifting mamar. Nu mai este un secret ca trecerea anilor lasa urme vizibile asupra corpului, mai ales in cazul femeilor care au nascut si au alaptat intre timp. Sanii lasati devin inestetici si dau o sensatie de disconfort, mai ales daca in tinerete pacienta s-a bucurat de niste sani superbi.

Procedura de lifting mamar nu trebuie confundata cu cea de implant mamar. In timp ce prima dintre acestea consta in ridicarea sanilor prin repozitionarea mamelonului, cea de-a doua consta in marirea volumului sanilor prin introducerea unor implanturi.

Este esential pentru o femeie sa se simta bine in propriul corp si sa fie multumita de sanii sai. In mod contrar, aceasta se va confrunta cu dubii si frustrari legate de propriile atuuri si aceste emotii se vor reflecta in viata sa profesionala si personala.

Mastopexia se foloseste atat pentru ridicarea sanilor, cat si pentru corectarea asimetriilor si corectarea formei sanilor, in asa fel incat acestia sa arate cat mai natural. Foarte frecvent pacientele mai opteaza si pentru marirea sanilor prin implant mamar sau prin lipofiling. Aceasta interventie aditionala este posibila, iar pentru a afla toate detaliile se poate discuta cu chirurgul plastician inainte de planificarea interventiei.

Operatia de ridicare sani se face dupa ce se discuta in prealabil cu pacienta despre asteptarile si preferintele sale. Astfel, se vor prezenta etapele care urmeaza sa fie parcurse, pozitionarea cicatricilor, precum si durata perioadei de reabilitare si recomandarile de care pacienta trebuie sa tina cont.

Inainte de operatie se va face o evaluare amanuntita, pentru a obtine un profil cat mai clar al pacientei si pentru a evita aparitia complicatiilor. Se vor face analize de laborator, precum si o radiografie pulmonara, o electrocardiograma si o ecografie mamara pentru a observa toate detaliile si pentru a nu se omite niciun aspect inainte de interventie. In anumite situatii se poate solicita si efectuarea unui RMN si a consultului cardiologic.

Pacienta va fi sfatuita sa tina cont de o serie de contraindicatii inainte de operatie, precum evitarea aspirinei si a antinevralgicelor, precum si a medicamentelor care pot influenta coagularea sangelui. Aceasta nu va avea voie sa bea si sa manance cu 6 ore inainte de operatie si va trebui sa intrerupa consumul de anticonceptionale cu o luna inainte de interventie.

Mastopexia se efectueaza sub anestezie generala si dureaza pana la 3 ore. Pacienta va avea o cicatrice circulara in zona in care s-a efectuat operatia, precum si una verticala. Pentru a fi cat mai transparent, medicul specialist ii va prezenta aceste detalii pacientei inainte de operatie. Pozitionarea cicatricilor nu este aceeasi pentru fiecare pacienta si depinde de cat de lasati sunt sanii si cat de complexa este interventia.

Operatia de lifting mamar poate fi combinata cu cea de marire a sanilor si cicatricea va avea doar 5 cm. La ora actuala clientele au posibilitatea sa inlocuiasca implantul mamar cu gel cu un transfer autolog de grasime din propriul corp. Pacienta va sta internata timp de maximum 2 zile si i se va aplica un pansament care ii va fixa sanii in noua pozitie obtinuta dupa lifting.

Pentru a fi sigure de implicatiile operatiei de lifting mamar, ridicare sani si a primi raspunsuri la toate intrebarile legate de ridicare sani, va puteti programa la un consult la Clinica Estet. Dr. Eugen Turcu conduce activitatea clinicii si coordoneaza echipa de specialisti care va va ajuta sa planuiti pasii necesari pentru a va recastiga frumusetea.