Dupa cum probabil stii, poti folosi pompe submersibile in multe situatii. Totusi, acestea sunt utilizate cel mai des pentru a transporta apa dintr-o fantana la suprafata, asigurand astfel apa de baut pentru o locuinta intr-un mod mai eficient, printre altele.
Partea mai putin placuta este faptul ca aceste pompe se pot defecta destul de usor, mai ales daca functioneaza pe perioade mai lungi de timp. Desigur, susceptibilitatea la daune este influentata si de faptul ca pompele stau in permanenta sub apa – astfel, daca materialele nu sunt calitative, produsul va fi atacat de rugina mai devreme sau mai tarziu.
Asadar, iata cum poti evita cele mai comune probleme ale unui astfel de echipament!
Temperaturile crescute si supraincalzirea
Temperatura din interiorul unei pompe submersibile se poate schimba daca aceasta este folosita pentru a transporta apa calda, daca motorul pompei este supraincarcat, daca sistemul de racire al pompei nu mai este functional, daca apar depuneri la nivelul pompei sau daca aceasta este supusa opririi si pornirii frecvente.
Evident, aceste probleme sunt greu de identificat si de reparat datorita faptului ca afecteaza componentele interne ale produsului. Totusi, poti contribui la evitarea lor daca inspectezi pompa in mod regulat. Orice schimbare a debitului apei sau sunetelor produse de aceasta pot semnaliza o temperatura crescuta a pompei sau chiar supraincalzirea acesteia.
Incarcatura cu soc hidraulic
Desi acest lucru nu prea se poate intampla intr-o fantana, exista sansa ca aceste pompe submersibile sa sufere daune majore atunci cand se creeaza valuri in apa in care acestea sunt situate. Mai exact, atunci cand apa se loveste de un obiect solid si isi schimba subit viteza, pompa nu poate tine pasul – fenonem supranumit ciocan de apa.
Acest fenomen mai poate aparea si atunci cand pompa este pornita sau oprita – aceste actiuni cauzeaza valuri de mici dimensiuni in jurul pompei care pot evolua intr-un spatiu ingust, de exemplu. O modalitate prin care poti evita acest lucru este instalarea de supape de verificare la nivelul conductei de refulare a pompei.
Tensiunea de alimentare
Nu in ultimul rand, tensiunea electrica aleatorie sau sub-tensiunea sunt alte doua lucruri care pot cauza daune acestor pompe submersibile – si nu numai; fluctuatiile curentului electric sunt responsabile, de regula, pentru majoritatea daunelor provocate la nivelul dispozitivelor electrice.
Astfel, trebuie sa te asiguri ca intreg sistemul si circuitul electric este ideal pentru pompa achizitionata de tine. Acest lucru se aplica si la nivelul tensiunii retelei din care faci parte, dar si la nivelul cablului de alimentare sau prelungitorului atasat la pompa ta.
Esti in cautarea unei pompe de calitate?
Desigur, o metoda foarte buna de a evita probleme destul de comune consta in achizitionarea unei pompe submersibile de calitate superioara, de la un distribuitor de incredere. Un astfel de distribuitor, pe care te poti baza la nevoie, este TopStrong, acesta fiind echipat din cap pana in picioare cu unelte, scule si echipamente pentru toti mesterii din Romania.
Totodata, acesta vine si cu garantia pretului avantajos. Tot ce trebuie sa faci este sa arunci o privire in magazinul online TopStrong si sa alegi pompa ideala pentru nevoile tale!