Copacul vieții este o bijuterie unică și frumoasă, frunzele acestuia dețin multiple culori vii. Este o bijuterie care prezintă o puternică semnificație spirituală și religioasă. Multe persoane aleg să poarte o astfel de bijuterie pentru că este un simbol benefic care protejează purtătorul. Alegerea unei bijuterii poate fi dificilă uneori, dar un simbol plin de semnificații poate să fie accesoriul cel mai potrivit în garderoba unei femei. Copacul vieții este o bijuterie deosebit de frumoasă care reușește să îți întregească ținuta și să o și înfrumusețeze cu culorile pe care bijuteria le poate avea.
Copacul vieții se poate regăsi și în bijuterii handmade. Acestea sunt cele mai unicate modele de bijuterii alături de o multitudine de simboluri care îți pot modifica starea de spirit. Sunt printre cele mai căutate bijuterii deoarece ele pot fi viu colorate datorită pietrelor semiprețioase care se regăsesc pe acea bijuterie.
Istoria acestui simbol – copacul vieții
Copacul vieții este prezent din cele mai vechi timpuri. Acesta a fost găsit în săpăturile Domuztepe din Turcia, acest simbol s-a răspândit din acel moment în diferite moduri, începând chiar de acolo. În Acadieni a fost descoperită o formă asemănătoare a copacului vieții, simbolurile prezentau un pin, pentru că pinii nu mor, ele erau considerate primele reprezentări ale copacului vieții. Acesta are o semnificație puternică și pentru celții antici pentru că el reprezenta armonia și echilibrul și era un simbol important în cultură celtică. Pe pământurile lor se lasă un singur copac în mijloc și toate adunările lor importante se organizau sub acel copac care nu era tăiat niciodată pentru că se spunea că are puteri magice.
În Egiptul antic, Iranul antic, Mesopotamia antică și Urartu a fost găsit acest simbol. Ele este recunoscut pe scară largă și utilizat în culturile antice astfel încât este dificil de indentificat originile și modul în care s-a răspândit în întreagă lume.
Copacul vieții în diferite culturi
Creștinism – copacul vieții în creștinism crește în Grădina Edenului și este sursă vieții veșnice, el este menționat în Biblie în Cartea Genezei. Unele persoane cred că este un simbol al umanității fără de păcat și alții cred că reprezintă dragostea. Acest simbol are proprietăți de vindecare și fructul conferă nemurirea.
Budism – copacul vieții este cunoscut sub numele de Arborele Bhodi, care este arborele iluminismului. Buddha a ajuns la iluminare sub acest copac și din această cauza este văzut ca un simbol extrem de sacru.
Credințe celtice – copacul vieții este un simbol proeminent în credințele celtice și el este descris în mai multe forme. Aspecul acestui simbol are o foarte mare putere. Rădăcinile reprezintă lumea cealaltă, trunchiul reprezintă lumea muritoare și leagă rădăcinile împreună cu ramurile. Aceste ramuri reprezintă lumea de deasupra sau chiar cerul.
Islam – copacul vieții este cunoscut sub numele de Arborele Nemuririi în Coran. El a apărut în Eden și este copacul din care Adam și Eva au mâncat după ce Allah le interzisese acest fruct.
Iudaism – în această cultură copacul vieții este cel care susține și hrănește viața. El se află în centrul unei grădini roditoare plantate de Yahweh.