Cele 5 reguli ale unui SEO eficient

Photo of author

By Razvan

SEO este intregul proces prin care un website devine relevant pentru motoarele de cautare. Un expert SEO  face tot ceea ce este necesar in asa fel incat site-ul pe care il promoveaza sa ajunga cat mai sus in cautarile Google.
Procesul SEO este foarte complex si poate fi impartit in mai multe categorii de actiuni. Daca vrei un site bine optimizat, este bine sa stii macar bazele unui SEO de calitate si pe baza acestora sa angajezi un profesionist care sa te ajute.

Care sunt cele 5 reguli esentiale pentru un SEO eficient?

  1. Siguranta este esentiala. Un site vulnerabil poate sa aiba foarte mari probleme in ceea ce priveste pozitionarea. Inca de la inceput, este ibne sa te asiguri ca site-ul beneficiaza de certificat SSL si de instrumente care sa elimine orice tip de risc.
  2. Viteza este si ea foarte importanta. Traim intr-un secol al vitezei. In general, oamenii care intra pe un site se asteapta sa se incarce aproape instant. Daca timpul de incarcare este mai mare de cateva secunde, sunt toate sansele ca site-ul sa fie parasit. Este important sa elimini toate resursele care blocheaza redarea site-ului, sa optimizezi foarte bine imaginile, si sa verifici constant viteza de incarcare;
  3. Optimizarea pentru mobil este vitala. Orice site modern trebuie sa fie bine optimizat pentru mobil si sa fie foarte usor de folosit. Acest lucru este esential, in conditiile in care mai bine de 50% dintre vizitatorii site-urilor vin de pe mobil;
  4. Continutul trebuie sa fie cat mai accesibil. Continutul de pe site trebuie sa fie usor de citit, atat de catre vizitatori, cat si de catre Google. Structureaza foarte bine articolele, scrie-le cu fraze cat mai scurte si cuprinzatoare si incearca sa le oferi cititorilor informatii relevante, care sa aduca un plus de valoare.
  5. URL-urile trebuie sa fie cat mai curate. Adresele URL sunt si ele foarte importante. Acestea trebuie sa fie cat mai simple si cat mai scurte, sa contina cuvinte cheie si sa nu contina caractere speciale.

De asemenea, pentru un SEO bun conteaza foarte mult descrierile META, optimizarea titlurilor si evident, numarul si calitatea backlinkurilor.