Dulapul metalic, o alegere cool si utila! Cum il integrezi intr-un design minimalist?

Photo of author

By Razvan

Te pregatesti sa-ti reamenajezi locuinta si te-ai gandit sa optezi pentru un design minimalist, insa ai nevoie si de spatii de depozitare generoase? Solutia e extrem de simpla: achizitioneaza un dulap metalic – usor de integrat si spatios!

Less is more” este motto-ul curentului minimalist, iar designul aparent auster al unui dulap fabricat din metal din oferta www.officeclass.ro completeaza perfect ideologia curentului aparut in anii ‘60 ca o reactie la surplusul de culoare si detalii caracteristice formelor precedente de arta.

Fenomenul minimalismului a inceput sa ia amploare si la noi, iar tanara generatie este din ce in ce mai atrasa de acest stil de decorare a locuintelor. Dar sa respecti tendintele si sa impaci nevoile nu este tocmai usor, caci intr-o locuinta ai nevoie si de spatii de depozitare.

Alegerea unui design minimalist cu influente metalice este insa solutia care te ajuta sa imbini utilul cu placutul. Astfel, vei reusi sa oferi un aspect unitar in tot apartamentul si sa creezi efectul de spatiu.

Un secret al acestui stil este sa folosesti o gama cat mai restransa de materiale si culori si sa pastrezi continuitatea dintr-o camera in alta. Mizeaza pe spatiile de depozitare pentru a elimina din decor surplusul de accesorii.

Culorile acestui stil de design interior sunt alb, negri si gri. De o eleganta desavarsita, combinatia contrastanta dintre alb si negru reprezinta, practic, cea mai pura expresie a minimalismului. Acest efect il poti crea foarte simplu si practic cu ajutorul unor dulapuri metalice. Astfel, veti obtine efectul cromatic dorit si veti bifa si spatii de depozitare, atat de necesare in orice camin.

Tipuri de dulap metalic

In functie de camera pe care iti doresti sa o amenajezi in stil minimalist, poti alege intre urmatoarele tipuri de dulapuri metalice:

1. Pentru dormitor – un astfel de model de dulap este incapator si are o compartimentare cat mai simpla. Este dotat cu polite numeroase, pe care le poti regla pe inaltime.

2. Pentru living – poti decora zona de relaxare a casei cu un dulap metalic cu usi glisante, care poate juca si rolul de suport pentru televizor;

3. Pentru bucatarie – pentru aceasta parte a casei poti alege un dulap metalic pentru medicamente, deoarece este dotat cu geamuri mari, astfel incat produsele din interior sa fie vizibile si usor accesibile;

4. Pentru balcon – alege un dulap pentru scule si unelte, care este util nu doar pentru depozitarea acestor obiecte, ci si a diverselor instrumente gospodaresti. Este un dulap rezistent, dar si ajustabil, astfel incat se poate adapta cu usurinta in functie de tipul produselor care necesita depozitare;

5. Pentru baie – aceste tipuri de dulapuri fabricate din metal sunt dotate cu o compartimentare deosebita, avand polite, cat si un spatiu mai inalt, pentru depozitarea articolelor de curatenie, precum galeata si mop sau matura.

In functie de preferintele proprii, poti opta pentru un stil minimalist in nuante de gri inchis sau cu mici accente de culoare, marcate cu ajutorul unui dulap metalic cu usi in culori tari (rosu, albastru, galben etc).

Magazinul online OfficeClass.ro are o gama complexa de astfel de modele, care sa te ajute sa-ti decorezi casa astfel incat sa obtii efectul mult dorit: spatiu, simplitate si rafinament. Descopera oferta completa de produse si alege articolul de care ai nevoie!