Saturday, December 2, 2023
Afli informatiile care conteaza


6 pasi pentru redactarea unor articole SEO

Unul dintre cele mai importante elemente din optimizarea unui site pentru motoarele de cautare este continutul. Redactarea unor articole SEO …

By Razvan Nemesu , in Sfaturi , at December 21, 2021

Unul dintre cele mai importante elemente din optimizarea unui site pentru motoarele de cautare este continutul. Redactarea unor articole SEO  este vitala pentru o pozitionare cat mai buna si, din pacate, nu este tocmai usoara.

Daca vrei sa ai un site foarte bine optimizat si sa te bucuri de trafic organic, este important sa treci prin urmatorii pasi:

  1. Analizeaza cuvintele cheie. Este primul pas si cel mai important. Ai la dispozitie instrumente prin care poti descoperi care sunt cele mai cautate cuvinte cheie  si care sunt cel mai usor de folosit. Exista mai multe tipuri de cuvinte cheie: long tail, short tail, de sezonalizate sau evergreen. Fiecare poate sa aduca avantaje, unele pe termen scurt, altele pe termen lung;
  2. Foloseste cuvintele cheie in articole. Folosirea cuvintelor cheie in articole este cel mai dificil pas, deoarece trebuie sa fie integrate cat mai natural. Cuvintele cheie principale ar trebui sa se regaseasca in titlu, in metadescriere, in subtitluri, in primul paragraf al articoluluui si in URL, fara a fi introduse fortat, insa;
  3. Optimizeaza metatitlul, metadescrierea si URL-ul. Lungimea titlului, relevanta metadescrierii sau simplitatea URL-ului pot avea un cuvant important de spus in ceea ce priveste pozitia articolului in rezultatele motoarelor de cautare.
  4. Structurarea corecta a articolului. Structura articolului este un alt element cheie pentru SEO. Textele trebuie sa contina H1, H2, H3 si chiar H4, trebuie sa aiba bullet point-uri, si sa fie foarte usor de citit, chiar si de catre cei care citesc printre randuri.
  5. Optimizarea imaginilor. Foarte multi oameni nu acorda suficienta importanta imaginilor, chiar daca motoarele de cautare au o sectiune dedicata exclusiv cautarilor pentru imagini. Image search este din ce in ce mai folosit de catre utilizatori iar optimizarea imaginilor poate creste eficienta SEO;
  6. Realizarea linkurilor interne. Un articol bine optimizat trebuie sa aiba linkuri catre alte articole din site. O retea de linkuri interne bine realizate poate sa insemne un pas in plus catre un site mai bine vazut de catre motoarele de cautare.

Fiecare pas din procesul optimizarii SEO este important. Realizarea unor texte de buna calitate este cel mai important dintre acesti pasi, deoarece poate convinge atat motoarele de cautare cat si potentialii clienti ca site-ul merita atentie.