Friday, October 22, 2021
Afli informatiile care conteaza


Ce obiective poti vizita pornind de la cazarea din Baile Herculane?

Nu este nevoie sa ajungi in Grecia pentru a descoperi locuri care au fost cutreierate de zeii și eroii din…

By Razvan , in Turism , at September 7, 2021 Tags:

Nu este nevoie sa ajungi in Grecia pentru a descoperi locuri care au fost cutreierate de zeii și eroii din Olimp. O cazare la Baile Herculane, in judetul Caras-Severin, te duce intr-un colt de lume unde legendele spun ca insusi Hercule, fiul lui Zeus, a venit sa faca o baie și sa se odihneasca, dupa ispravile sale legendare.

Intr-adevar, aici au fost descoperite sase statui infatisandu-l pe Hercule, toate datand din vremea Imperiului Roman. Tot din epoca romana s-au pastrat numeroase alte vestigii, precum bai, apeducte, monede, tabule votive ridicate in semn de multumire adusa zeilor pentru vindecare.

Mult mai tarziu, statiunea a fost vizitata de imparatul austriac Franz Iosef și de sotia sa, imparateasa Elisabeta (Sisi), imparatul spunand ca se afla in „cea mai frumoasa statiune de pe continent“.

Cum sa nu iti doresti, asadar, o cazare Baile Herculane, locul in care veneau pentru odihna și vindecare insisi fiii zeilor, aristocratii romani si imparati Austriei? Iata ce poti vizita, daca alegi aceasta destinatie de vacanta prin intermediul Christian Tour!

Ce poti sa vizitezi la Baile Herculane?

In primul rand, trebuie spus ca Baile imperiale romane din statiune sunt cele mai vechi bai de pe teritoriul Romaniei. Au fost construite de romani, in urma cu aproape 2 000 de ani si exista dovezi ca au fost vizitate de imparatul Marcul Aurelius si de mama sa, Iulia. Celebra este si statuia dedicata lui Hercule, cel care a dat numele statiunii, infatisat cu o maciuca pe umarul stang si o cupa cu ape termale in mana dreapta.

Baile se afla la parterul hotelului „Roman“, construit in 1975. Aici, ai posibilitatea de a te bucura de calitatile vindecatoare ale apelor termale in acelasi loc si in acelasi fel ca stramosii romani. La subsolul aceleiasi unitati de cazare din Baile Herculane se afla si Muzeul „Baile Romane Imperiale“.

Pe langa vestigiile romane, in statiune se gasesc si numeroase monumente arhitectonice construite de austrieci in secolul al XVIII-lea. Atunci au fost ridicate baile Neptun si Diana, Ansamblul arhitectonic dintre Baia Neptun si Podul Rosu si Ansamblul Cazinoului. Din aceeasi perioada dateaza Piata Hercules, hotelurile „Traian” si „Decebal”; podurile de piatra si fonta peste raul Cerna si pavilioanele istorice 4, 5 și 6 sau gara istorica, in stilul baroc austriac.

Printre aceste monumente se remarca Vila Elisabeta, ridicata datorita atasamentului aratat de printesa Sisi fata de aceste locuri. Spre deosebire de alte cladiri istorice, aflate in paragina, acesta a fost restaurat si adaugat pe Lista monumentelor istorice.

Obiective de vizitat in imprejurimile statiunii

Cand optezi pentru cazare la Baile Herculane, la unul dintre hotelurile construite recent, care asigura toate facilitatile, ai si posibilitatea de a face excursii in imprejurimi. Una dintre preferatele turistilor este deplasarea de numai o jumatate de ora cu masina pana la Orsova și Cazanele Dunarii, unde poti face o excursie cu barca si – obligatoriu! – o fotografie cu uriasa statuie a regelui dac, Decebal.

Ceva mai departe  – la aproape 100 de kilometri – se afla Cheile Nerei, ideale pentru o excursie de una sau chiar de doua zile. Aici vei descoperi mai multe cascade de o frumusete incredibila, precum si Lacul Ochiul Beiului, care isi pastreaza o culoare unica, fascinanta, indiferent de anotimp.

Alege o cazare Baile Herculane si vei putea sa profiti de un loc incarcat de energie, care nu intamplator i-a fost dedicat unuia dintre cei mai puternici eroi din Antichitate!

 

 

 

Comments

comments