Saturday, December 2, 2023
Afli informatiile care conteaza


Top 5 reguli pentru asortarea sosetelor la pantofi

Alegerea unui outfit elegant este o provocare destul de mare pentru orice barbat. Costumul, cravata, pantofii, cureaua si restul accesoriilor,…

By Razvan Nemesu , in fashion , at August 15, 2021

Alegerea unui outfit elegant este o provocare destul de mare pentru orice barbat. Costumul, cravata, pantofii, cureaua si restul accesoriilor, toate sunt adevarate piese de puzzle care pot decide imaginea pe care o ai. Desi sunt foarte importante, sosetele sunt de multe ori neglijate. Tocmai de aceea, cei de la www.insosete.ro au creat un mic ghid, cu 5 reguli de baza pentru purtarea sosetelor.

Top 5 reguli pentru asortarea sosetelor la pantofi

  1. Asorteaza culorile! Culoarea sosetelor trebuie sa fie asortata la culorile pieselor vestimentare. O regula importanta este aceea de a alege intotdeauna nuante mai deschise decat cea a pantofilor, insa de a evita albul din tinutele office. Sosetele albe sunt potrivite doar in tinute sport. In tinutele casual, sosetele in mai multe culori, cu diverse aplicatii si imprimeuri pot fi foarte interesante si atractive.
  2.  Alege sosete lungi! Daca porti pantofi, cel mai bine este sa optezi pentru sosete lungi, care acopera in totalitate pielea piciorului. Poti purta sosete scurte doar in tinute casual sau sport, care nu au rolul de a-ti oferi eleganta;
  3. Tine cont de calitatea sosetelor! Pe piata poti gasi foarte multe tipuri de sosete, diferentiate intre ele in functie de materia, de modul in care sunt colorate, etc. Desi sosetele din materiale sintetice pot fi foarte eficiente in anumite sporturi, atunci cand porti costum cele mai bune sosete sunt cele din bumbac natural, subtire si  de buna calitate. Materialele naturale lasa pielea sa respire, evitand transpiratia.
  4. Nu opta pentru sosete foarte largi! O alta regula importanta este acceea de a opta pentru sosete cat maii strtrase pe picior, in asa fel incat sa nu puna presiune si sa nu fie inconfortabile.
  5. Nu purta aceeasi pereche de sosete doua zile la rand. Sosetele se poarta o zi, duupa  care se spala. Sosetele atrag foarte multe bacterii si pot duce la dezvoltarea unor probleme de sanatate, daca nu sunt mereu curate. Daca porti costum zilnic, este bine sa ai mereu cel putin 7 perech de sosete pe care sa le alternezi.

In ansamblul compus din costum, camasa,, cravata, accesorii si sosete,sosetele trebuie sa se armonizeze foarte bine cu pantalonii, deoarece sunt o extensie a acestora. In cazul in care  pantalonii sunt deschisi la culoare,, este recomandat sa fie asortate cu pantofii.

Exista sute de  modele de sosete  pentru care poti opta si care te pot ajuta sa dai personalitate outfitului tau. Tine cont de aceste reguli, asadar si alege acel model care ti se pare ca te reprezinta.