Sunday, February 25, 2024
Afli informatiile care conteaza


Doua lucruri pe care trebuie sa le faci daca vrei sa rezolvi rapid cu Omniasig dauna auto

Accidentele auto sunt incidente care se petrec pe drumurile din intreaga lume. Daca detii un autoturism, trebuie sa stii ca…

By Razvan Nemesu , in Auto , at August 25, 2021

Accidentele auto sunt incidente care se petrec pe drumurile din intreaga lume. Daca detii un autoturism, trebuie sa stii ca iti asumi riscul de a fi implicat in evenimente nu tocmai fericite. Din punct de vedere al reparatiilor, acest risc poate fi preintampinat in mod intelept prin intermediul politelor de asigurare. Acestea pot fi RCA sau CASCO, insa numai primul tip este obligatoriu prin lege. Cu ajutorul unui contract de acest fel, poti beneficia de reparatii decontate pentru masina ta. In Romania, exista o multime de companii de asigurare, insa nu toate garanteaza rezolvari rapide si decontari pentru pagubele inregistrate.

Printre societatile cu experienta si care sunt celebre pentru seriozitatea lor se numara si Omniasig. Poti incheia acolo polite de asigurare RCA, dar si CASCO, iar serviciile de care beneficiezi sunt profesionale. Calitatea serviciilor este garantata de anii de experienta pe care Omniasig ii are pe piata romaneasca, compania fiind infiintata in anul 1994. La Omniasig dauna este rezolvata imediat, atat din punct de vedere al reparatiilor, cat si al costurilor. Insa trebuie sa stii ca exista cativa pasi pe care trebuie sa ii respecti daca vrei ca toate lucrurile sa se intample in cel mai scurt timp.

Declara la Omniasig dauna imediat dupa accident

Pentru a porni cu dreptul in demersul tau de reparare a pagubelor produse in urma unui accident auto, este esential sa reactionezi corect imediat dupa producerea accidentului. Trebuie in primul rand sa verifici daca accidentul este unul cu victime sau fara. Daca victimele lipsesc, atunci singurele elemente care necesita reparatii sunt autoturismele implicate. In acest context, interventia autoritatilor nu este necesara. Tot ce trebuie sa faci este sa inchei un formular de constatare amiabila cu celalalt sofer si sa faceti schimb de asigurari. Daca Omniasig este societatea la care trebuie sa iti repari daunele, atunci urmatorul pas este sa contactezi un centru de daune la care sa declari ca este necesara o constatare.

Omniasig face parte din grupul Vienna Insurance Group, care mai aduna in portofoliul sau si alte societati, printre care si unele centre de constatare a daunelor. Aceste centre sunt in stransa colaborare cu Omniasig si sunt solutia pentru atunci cand ai de rezolvat daune la aceasta societate de asigurari. Contacteaza centrul Claim Expert si vei primi tot sprijinul necesar pentru finalizarea procesului de constatare si pentru urmatorii pasi, in vederea efectuarii reparatiilor si a decontarii costurilor. 

Intocmeste dosarul de constatare 

Urmatorul pas, dupa ce ai contactat  centrul de constatare, este sa oferi toate informatiile necesare in vederea intocmirii dosarului. Lista documentelor nu este foarte stufoasa, insa trebuie sa respecti cu strictete indicatiile companiei asiguratoare, pentru a fi sigur ca toate cheltuielile iti vor fi decontate, conform contractului. Din dosarul de constatare trebuie sa faca parte urmatoarele date:

  • toate informatiile si datele de contact ale soferilor implicati;
  • informatii despre imprejurarile accidentului (data, ora, loc);
  • informatii despre autoturismele implicate;
  • documentul de constatare amiabila;
  • polita de asigurare RCA.

Aceasta lista poate, insa, sa varieze in functie de societate de asigurari la care trebuie sa rezolvi daunele. Tocmai de aceea, trebuie sa colaborezi cu un centru de constatare partener Omniasig dauna. Doar in acest mod ai garantia ca esti instruit pentru a oferi toate informatiile necesare in vederea constituirii unui dosar care sa fie acceptat si pe baza caruia sa iti recuperezi cheltuielile.

Pe langa rezolvarea rapida si sigura a problemei decontarii cheltuielilor, un centru de constatare partener Omniasig iti ofera si servicii de tractare, daca sunt necesare, dar te poate ghida imediat si catre un service auto omologat.