Friday, June 9, 2023
Afli informatiile care conteaza


In cat timp isi scot investitia aparatele de aer conditionat?

Pe parcursul verii, caldura de afara poate deveni o adevarata problema. De aceea, investitia in aparate de aer conditionat este…

By Razvan , in Interesant , at August 13, 2021 Tags:

Pe parcursul verii, caldura de afara poate deveni o adevarata problema. De aceea, investitia in aparate de aer conditionat este o necesitate. Aceste produse te ajuta sa reglezi temperatura din incapere intr-un timp scurt si sa ai parte de mai mult confort.

Iata de ce criterii trebuie sa tii cont pentru a alege cel mai bun model din magazinul online Vollmax!

Clasa energetica

Parametrii care definesc clasele energetice sunt COP (Coefficient of Performance), EER (Energy Efficency Ratio), SCOP (Seasonal Coefficient of Performance) si SEER (Seasonal Energy Efficiency Ratio). In general, intervalul acestora difera in functie de fiecare dispozitiv si face referire la consumul total de curent.

Astfel, cele mai eficiente aparate sunt cele din categoria A+. Acestea pot aduce economii de pana la 30% la facturi fata de cele obisnuite si reprezinta alternativa ideala pentru cei care isi doresc sa investeasca intr-un produs premium. Desi costurile initiale pot fi unele mari, pe termen lung vei reusi sa platesti mai putin.

Puterea de racire

Indiferent ca-ti doresti sa racesti un dormitor, holul sau sufrageria, este necesar sa masori spatiul din timp. Ulterior, foloseste un calculator online pentru a stabili puterea de racire necesara in BTU pentru aparate de aer conditionat. Accesul luminii, inaltimea plafonului si izolatia sunt factori care influenteaza capacitatea de care este nevoie.

Nu poti stabili cu exactitate care este aparatul cel mai eficient, insa valorile sale pot fi aproximate. De exemplu, daca nu gasesti un produs cu 6.500 BTU, unul cu 7.000-9.000 BTU sigur este valabil. Consulta un specialist pentru a putea stabili care este solutia potrivita nevoilor tale.

Functiile suplimentare

Una dintre cele mai apreciate functii pe gamele noi de aparate de aer conditionat este cea de programare automata. Aceasta permite oprirea si pornirea dispozitivului in intervale specifice, in functie de modul in care prefera utilizatorul. Asadar, daca lucrezi, poti seta aerul sa porneasca doar atunci cand te afli acasa. In cazul intreruperii temporare a alimentarii cu energie electrica, exista un sistem de repornire la setarile initiale.

O alta functie utila este cea de mod sleep, care te ajuta sa ai parte de un somn placut pe parcursul noptii. Programeaza-ti cele 8 ore de odihna si vei reusi sa treci prin toate etapele, fara sa fii deranjat de curentii de aer. Ventilatoarele si compresorul actioneaza la o turatie mica, producand astfel mai putin zgomot. In acelasi timp, jetul de aer este orientat in jos si nu te mai deranjeaza.

Cum influenteaza tehnologia Inverter consumul pe aparate de aer conditionat?

Un aparat de aer conditionat clasic functioneaza prin intermediul unui compresor, care se opreste atunci cand se ajunge la numarul de grade dorit. Ulterior, valorile pot scadea si sistemul porneste din nou. Acesta nu este insa un mod optim de functionare si duce la un consum ridicat de curent.

Pe de alta parte, tehnologia Inverter este diferita. Aparatele de acest tip racesc si incalzesc incaperea rapid, fiind redusa treptat turatia. Procesul este unul silentios, iar consumul ajunge sa fie cu pana la 30% mai mic. La un magazin online ca Vollmax gasesti o gama variata de aparate de aer conditionat cu aceste beneficii la preturi accesibile!

Comments

comments