Sunday, February 25, 2024
Afli informatiile care conteaza


Top metode de reducere a pilozitatii

Stiri de Cluj afirma ca pilozitatea excesiva duce la scaderea stimei de sine a femeilor care se confrunta cu aceasta…


Stiri de Cluj afirma ca pilozitatea excesiva duce la scaderea stimei de sine a femeilor care se confrunta cu aceasta problema. Insa, din fericire, exista actualemente cateva metode eficiente care ajuta la indepartarea pilozitatii excesive pe care urmeaza sa vi le prezentam mai jos.

Cea mai clasica solutie. Cea mai clasica solutie consta in eliminarea parului nedorit prin intermdiul unor tratamente locale. In functie de natura zonei afectate de par, poate fi vorba despre o tehnica de epilare (precum epilarea cu ceara care reduce in mod considerabil pilozitatea, smulgand firul de par din radacina. Crescand din nou, acesta din urma este mai fin) sau de o epilare definitiva cu laser. Aceasta solutie iti permite sa scapi in proportie de 80-90% de parul nedorit.

comment-reduire-la-pilosite-excessive-chez-les-femmes2

O alta solutie prin care poti reduce pilozitatea consta in folosirea cremelor epilatoare care te scapa temporar de firele de par nedorite. Folosirea anumitor gomaje precum cel format din miere si zahar te va ajuta in egala masura sa scapi de parul nedorit.

 

Consulta un medic. Pentru a scapa de parul nedorit, cea mai buna solutie este sa consulti un medic care iti va explica posibila cauza a pilozitatii excesiv cu care te confrunti. Astfel, iti va putea prescrie un tratament in acest sens. Hipertricoza de exemplu este datorata obezitatii si consumului anumitor medicamente. Hirutismul apare din cauza unui dezechilibru hormonal, caracterizat printr-o mare secretie de hormoni androgeni.

Adopta un stil de viata sanatos. Pentru a lupta impotriva pilozitatii excesive adoptarea unui regim alimentar adecvat te poate ajuta sa scapi de aceasta problema neplacuta. Consuma cat mai multe alimente bogate in antioxidanti precum fructe si legume, sfecla in special, spanac, kiwi, morcovi, ciuperci, usturoi si incearca sa reduci consumul de carne rosie, sa o inlocuiesti cu carne de pasare.

Remedii naturiste. O cura cu pulbere de Angelica te va ajuta sa scapi de problemele hormonale si de pilozitatea excesiva. Cura va fi urmata timp de doua-trei luni.