Top 5 metode eficiente prin care te poti promova online

Photo of author

By Razvan

Toata lumea isi petrece o parte din timp online. Unii o fac pentru a invata, altii o fac pentru a se juca, altii pentru a se uita la filme iar altii pentru a lucra. Indiferent de scopul pe care il au toti ce care stau online, au ceva in comun: sunt cumparatori. Este motivul pentru care majoritatea business-urilor sunt prezente online iar solutiile de promovare sunt din ce in ce mai variate.

Daca esti un antreprenor aflat la inceput de drum si vrei sa te promovezi online, este bine sa alegi cu atentie instrumentele pe care le folosesti. Unele sunt foarte eficiente, altele sunt mai putin eficiente. Rezultatele depind de foarte multe ori de o multime de factori. Cele mai populare metode de promovare online sunt urmatoarele:

  1. Google Ads. Este o solutie simpla prin care poti atrage trafic imediat. Practic, platesti catre cei de la Google pentru a te afisa pe prima pagina in cautarile relevante pentru tine. Partea proasta este ca Google Ads este destul de costisitor si functioneaza doar atunci cand platesti. Ori de cate ori cineva da click pe linkul tau va trebui sa platesti suma negociata cu Google si de multe ori, s-ar putea sa nu fie justificate costurile. Daca vrei sa faci Google Ads corect este bine sa apelezi la oameni cu experienta.
  2. SEO. Este o metoda care are in vedere tot Google, insa de data aceasta nu mai platesti catre companie, ci incerci sa iti manipulezi site-ul in asa fel incat sa apara in rezultate in mod natural. SEO este un proces de lunga durata, insa poate avea rezultate foarte bune;
  3. Facebook Ads. Retelele de socializare sunt extrem de populare si sunt o sursa inepuizabila de potentiali clienti. Facebook iti permite sa te promovezi contra cost si sa targetezi cat mai bine persoanele carora le vei afisa reclama;
  4. Advertoriale. Daca stii site-uri relevante pentru nisa in care activezi, poti incerca sa cumperi advertoriale pe ele. Evident, acestea nu trebuie sa fie concurenta directa;
  5. Content de foarte buna calitate. O varianta extrem de eficienta pentru promovare este redactarea unui continut de foarte buna calitate. Un continut bun va atrage intotdeauna atentia si are capacitatea de a vinde fara prea multe investitii financiare.

Online-ul este o adevarata mina de aur pentru cei care doresc sa vanda. Pentru a profita de el insa, trebuie sa ii inveti secretele sau pur si simplu sa apelezi la o firma care se ocupa de promovare online.