Thursday, March 23, 2023
Afli informatiile care conteaza


6 sfaturi pentru a avea un telefon a carei baterie rezista mai mult

Fiecare dintre noi are un telefon de unde isi ia informatiile, divertismentul si o buna parte din nevoia de socializare….

By Razvan Nemesu , in Tehnologie , at June 7, 2021

Fiecare dintre noi are un telefon de unde isi ia informatiile, divertismentul si o buna parte din nevoia de socializare. Telefoanele moderne sunt din ce in ce mai performante, insa exista o componenta care nu a evoluat la fel de mult ca si celelalte: acumulatorul. Daca telefoanele din urma cu 10-15 ani puteau avea o baterie care tine chiar si cateva zile, astazi un acumulator telefon tine aproximativ 24 de ore.

Din fericire, poti face in asa fel incat bateria telefonului tau sa reziste mai mult.

Care sunt motivele pentru care bateria se termina prea repede?

Exista multe actiuni care fac bateria sa se termine mult prea repede. Cel mai adesea, energia se consuma mult prea rapid din cauza luminozitatii excesive a ecranului, din cauza activarii antenei de wi-fi sau bluetooth-ului, din cauza rularii unor aplicatii pe fundal, pe car enu le utilizezi, din cauza mentinei functiei de localizare mereu activa sau din cauza unui sistem de operare neactualizat.

De asemenea, sunt unele aplicatii care consuma foarte multa energie, cum ar fi cele de social media, cele de streaming sau cele de navigare.

Sfaturi utile pentru a te bucura mai mult de energia din telefonul tau

  1. Invata sa il incarci corect! Foloseste doar incarcatoare de o calitate foarte buna, incearca sa nu il incalci niciodata 100% si nu folosi de fiecare data incarcatorul rapid, deoarece poate sa uzeze bateria;
  2. Alege sa folosesti un incarcator produs de un producator de renume. Cel mai bine este sa folosesti incarcatorul care a venit cu telefonul in cutie;
  3. Foloseste un nivel scazut al iluminarii de pe ecran. Pe langa faptul ca economiseste baterie, iti ajuta si ochii;
  4. Dezactiveaza vibratiile! Vibratiile consuma foarte multa energie. Cel mai bine este sa iti lasi telefonul sa sune;
  5. Inchide telefonul pe timp de noapte sau lasa-l pe modul economic, in asa fel incat sa poata suna doar in cazul unor urgente;
  6. Nu folosi imagini de fundal dinamice. O imagine statica poate sa fie la fel de frumoasa.

In general, bateriile telefoanelor sunt primele care se uzeaza. Este adevarat ca in societatea moderna un telefon se schimba o data la un an si jumatate, doi, in conditiile in care apar mereu modele noi, din ce in ce mai interesante, care sunt atractive pentru consumatori. Daca vrei sa iti folosesti telefonul pentru cat mai mult timp insa, este bine sa iti protejezi bateria.

 

Comments

comments