La ce sa ne uitam atunci cand alegem masinuta electrica pentru copii?

Photo of author

By Razvan

Atunci cand temperaturile devin din ce in ce mai prietenoase, cu totii ne dorim sa petrecem mai mult timp in aer liber. Copiii isi doresc si ei sa se bucure de aerul curat, de aceea parintii trebuie sa le ofere acestora toate conditiile, astfel incat sa poata face acest lucru. Jucariile pentru copii au devenit din ce in ce mai realiste si mai captivante, acestea fiind pe placul celor mici in orice moment.

Acest aspect este valabil si in cazul masinilor electrice, ele devenind in ultimii ani mult mai atractive, fiind apreciate atat de baieti, cat si de fete. Daca va doriti sa achziitionati o astfel de masina electrica, atunci va trebui sa va ganditi la varsta copilului, acesta fiind unul dintre principalele criterii de luat in seama atunci cand va alegeti masinuta electrica. In functie de varsta veti putea alege dimensiunile, precum si complexitatea produsului.

Pentru copiii de pana la 2 ani, masinutele electrice au in general un design mai special, ele fiind mult mai sigure. Copiii care ating pragul varstei de 5 ani, pot folosi si masinutele de tip ATV, acestea avand un design din ce in ce mai realist, dar si cu viteze mari. Modelul ales trebuie sa fie in functie de preferintele celui mic. Exista masini care sunt stabile, dar si masinute de tip camion, acestea avand avantajul faptului ca sunt mai incapatoare. ATV-urile sunt foarte atractive ca design, ele avand viteze care ating chiar si 25 km/h. Motocicletele electrice sunt si ele indicate datorita sigurantei sporite pe care acestea o ofera.

In ceea ce priveste viteza, aceasta este dictata de tipul de acumulator pe care il are masinuta electrica in dotare. La masinutele electrice intalnim de obicei doua tipuri de acumulatoare si anume cel de 6.12 volti, precum si pe cel de 24 de volti. Vitezele variaza si ele destul de mult, de aceea este recomandata alegerea unei masinute care poate atinge viteze mai mari pentru copiii care au o varsta mai mare de 5 ani. Pentru copiii care au o varsta mai mica, masinutele indicate sunt cele care ating un maximum de 4 km/h.