Top 3 mituri despre saltelele cu spuma de memorie. Ce trebuie sa știi înainte de a achiziționa o astfel de saltea?

Photo of author

By Razvan

Spuma vascoelastica sau spuma cu memorie, asa cum este cunoscuta popular, este un material folosit din ce in ce mai mult pentru fabricarea saltelelor. Proprietatile sale excelente conving o multime de oameni sa renunte la clasicele saltele cu arcuri in defavoarea unor saltele memory.

Daca vrei sa achizitionezi o saltea memorie insa, s-ar putea sa descoperi o multime de mituri mai mult sau mai putin adevarate despre ea.

Care sunt adevarurile incontestabile despre salteaua cu memorie?

Exista cateva proprietati cat se poate de clare, care transforma orice saltea memory intr-un produs perfect pentru somn:

  • are o structura aerisita si deschisa, care ajuta la reglarea temperaturii si la evaporarea umezelii;

  • Poate fi folosita pe termen lung, fara a-si modifica proprietatile;

  • Rezista faorte bine la presiune si are o flexibilitate maxima;

  • Nu dezvolta acarieni si bacterii, asa cum se intampla in cazul altor saltele;

  • Se adapteaza in functie de punctele de presiune, in asa fel incat poate sa asigure un confort sporit pentru orice persoana;

  • Este un material foarte usor;

Practic, o saltea memorie reuseste sa se adapteze foarte bine la corpul care o foloseste, nu genereaza alergii si este foarte confortabila.

Care sunt miturile care s-au creat in jurul saltelelor memory?

1. Salteaua cu memorie este sensibila la temperatura, ceea ce provoaca transpiratii nocturne. Este un mit fals! De fapt, sensibilitatea la caldura este un mare avantaj al spumei de memorie, deoarece permite absorbtia temperaturii corpului si mentinerea acesteia la o valoare normala. Acest avantaj este major mai ales pe timpul iernii, atunci cand confortul termic este major. Asta nu inseamna ca pe timpul verii salteaua nu asigura confort. Gratie aerisirii foarte bune, temperatura corpului se regleaza foarte bine.

2. Spuma de memorie miroase. Este partial adevarat! Atunci cand este noua, aceasta poate avea un miros specific ce deranjeaza anumite persoane. Mirosul dispare in doar cateva zile, insa.

3. Este greu sa te obisnuiesti sa dormi pe o saltea memorie. Pentru o persoana care a dormit intreaga viata pe saltele cu arcuri, trecerea la o saltea memory poate fi destul de dificila. Totusi, dupa o perioada de adaptare de cateva zile confortul generat va fi maxim si trecerea de la salteaua cu memorie la cea cu arcuri va fi aproape imposibila.

Salteaua cu memorie este, asadar, o optiune foarte buna pe care este bine sa o iei in considerare daca vrei un somn linistit si odihnitor.