Carota diamantata reprezinta unul dintre cele mai importante accesorii pentru persoanele care lucreaza in domeniul constructiilor. Cu siguranta stii cat de frustrant este sa cheltuiesti o suma de bani pe un produs, iar acesta sa se uzeze in cel mai scurt timp. Ei bine, pentru a te asigura ca iei intotdeauna cea mai buna alegere, trebuie sa tii cont de cateva sfaturi privind achizitionarea si folosirea carotelor diamantate:
- Achizitioneaza carota in functie de tipul de lucrare
Pretul unei carote este intr-adevar important, insa si mai importante decat atat sunt caracteristicile tehnice ale acesteia. Exista mai multe tipuri de carote diamantate, unele sunt potrivite pentru lucrari mai mici care in general au utilizare casnica. De asemenea, carotele premium sunt destinate si apreciate de meseriasii profesionisti. Asadar, unul dintre cele mai importante sfaturi de care trebuie sa tii cont este sa alegi carota diamantata in functie de nevoile tale.
- Alege carota diamantata in functie de grosimea materialului ce urmeaza a fi gaurit
Intotdeauna trebuie sa tii cont de grosimea materialului pe care trebuie sa il gauresti. Chiar daca ai nevoie sa realizezi doar cateva gauri, iar materialul are 2-3 cm, este esential sa alegi o carota premium.
- Lasa carota diamantata sa se raceasca
Indiferent de taiere, fie ca este umeda sau uscata, carota diamantata trebuie lasata sa se raceasca. In caz contrar, se supraincalzeaste, iar in final, diamantul se poate arde. In cazul in care carota se supra incalzeste, se poate folosi o pasta speciala pentru racire sau apa. Pentru carotele cu taiere uscata, este suficient doar sa o ridici in aer in cazul in care doresti sa se raceasca. Chiar daca materialul pe care urmeaza sa il gauresti este subtire, tot este esential sa lasi carota sa se raceasca. Practic, functioneaza la fel ca in cazul gauririi fierului cu ajutorul unui burghiu si pe care trebuie sa il lasi sa se raceasca in mod constant.
- Foloseste intotdeauna pietrele de curatare
Adesea, in timpul gauririi, praful produs se depune pe diamant. Daca acesta nu este curatat, carota nu mai gaureste. Astfel, ai nevoie doar de o piatra de curatare pentru rezolvarea problemei. Cand observi praf pe diamantul carotei, tot ce trebuie sa faci este sa dai o gaura in piatra abraziva de curatare. Materialul depus pe carota va fi eliminat rapid.
- Curata carota constant
Carota diamantata trebuie curatata dupa fiecare gaura. In cazul carotelor mai mici, este suficient sa bati cu o surubelnita in corpul carotei pentru a elimina resturile de material. Ulterior, trebuie sa cureti si diamantul cu ajutorul unei periute. Daca dispui de o carota cu diamant mare, aceasta trebuie curatata atat pe exterior, cat si pe interior, tot cu ajutorul unei periute. Daca vei avea grija sa respecti toti pasii mentionati, cu siguranta vei reusi sa prelungesti durata de viata a carotei si sa te bucuri cat mai mult de utilitatea acesteia.
Nu uita de repastilare carote, un proces ce poate amortiza cheltuielile pe termen lung.