Sunday, February 25, 2024
Afli informatiile care conteaza


Vinul alb sec Aligote & Muscat Ottonel – mândria vinificatorilor din sudul Moldovei

Vinul alb sec Aligote & Muscat Ottonel – mândria vinificatorilor din sudul Moldovei Tradiția vitivinicolă a Republicii Moldova ascunde în…

By Alexandra , in Interesant , at September 8, 2020

Vinul alb sec Aligote & Muscat Ottonel – mândria vinificatorilor din sudul Moldovei

Tradiția vitivinicolă a Republicii Moldova ascunde în sine ani de muncă și de grijă față de podgoriile pe care creștem cei mai savuroși struguri, din care creăm cele mai memorabile vinuri. În dependență de zonă, fiecare vin are o amprentă personală și o aromă inconfundabilă. Astăzi călătoria noastră ne duce în terroir-ul din sudul Basarabiei, unde crama Domeniile Davidescu creează vinul alb sec Aligote & Muscat Ottonel – o licoare bahică deosebită, numai bună de savurat în serile fierbinți de vară, alături de o mâncare delicioasă sau de un desert formidabil. 

Un vin remarcabil

Credem că anume această calificare se potrivește vinului alb sec Aligote & Muscat Ottonel, în care orice cunoscător va putea recunoaște aromele de floare de portocal, mandarină, caprifoi, pepene galben copt și litchi. Cu nuanțe galben pai, aurii, acest vin se potrivește de minune cu astfel de asocieri culinare, precum Curry de pește cu migdale, caracatiță aromată la grătar, file de biban la cuptor în sos picant, piept de pui cu sos Dijon.

Soiurile de struguri din care a fost creat își au o tradiție seculară, fiind aduse și naturalizate pe teritoriul spațiului basarabean. De exemplu, Aligote-ul este adus din zona franceză Burgundia și a primit o răspândire amplă în Europa de Est, grație calităților gustative bogate pe care le are, atât de potrivite vinurilor de calitate. Conform datelor furnizate de specialiști, un vin conceput din soiul Aligote poate avea până la 13,8% alcool, dar fără a atenua percepțiile gustative. Muscatul Ottonel, la rândul său, este și el un soi francez de struguri, care s-a naturalizat eficient pe podgoriile românești, ajungând la o cifră de circa 8000 de hectare. Este, în egală măsură, un soi foarte versatil, ușor de folosit și de combinat în cupaje de vinuri albe, seci, dulci sau demidulci, cu o tărie alcoolică de circa 11,5-12%. 

În tandem aceste două soiuri au rezultat într-un vin extrem de catifelat, dar cu un gust floral, proaspăt, ușor și un post – gust de lungă durată, în care se îmbină fiecare notă a strugurilor în care s-a încapsulat căldura soarelui. 

Cui i s-ar potrivi acest vin?

Vinul alb sec Aligote & Muscat Ottonel se potrivește de minune celor care adoră aromele descărcate și gustul echilibrat, ordonat, în care fiecare notă vine într-un anumit interval de la degustare. Totodată, va fi apreciat de cei care caută vinuri cu aciditate redusă, pe care le pot ușor integra alături de anumite asocieri culinare, fără a estompa aromele acestora. 

Acest vin alb sec merită atenția cunoscătorilor, care își doresc o experiență oenologică memorabilă, dar și să-și completeze colecția de vinuri cu o nouă bijuterie vitivinicolă, creată și gândită în inima podgoriilor basarabene din sudul țării. Vinul alb sec Aligote & Muscat Ottonel  poate deveni atât o completare perfectă a unei seri romantice, cât și un cadou frumos pentru persoanele dragi. 

Domeniile Davidescu – creat cu măiestrie, inspirat din tradiție!