Friday, June 9, 2023
Afli informatiile care conteaza


Top 5 motive pentru care merita sa alegi asfaltul in curtea ta

Daca esti in cautarea unei solutii optime pentru amenajarea curtii, asfaltarea poate fi una dintre cele mai bune optiuni pe…

By Razvan Nemesu , in Topuri din lume , at September 18, 2020

Daca esti in cautarea unei solutii optime pentru amenajarea curtii, asfaltarea poate fi una dintre cele mai bune optiuni pe care le ai. Este adevarat ca vine la pachet atat cu avantaje, cat si dezavantaje, insa chiar si o asfaltare ieftina poate sa asigure o multime de lucruri de care sa fii pe deplin multumit. Iata care sunt cele mai importante 5 motive pentru care merita sa alegi asfaltul in curte.

  1. Are un cost redus. Asfaltul este mai ieftin decat pavajul si poate sa fie chiar si mai ieftin decat betonul;
  2. Este un material care ofera flexibilitate foarte mare. Rezista bine la umezeala, daca este bine montat nu faciliteaza aparitia gropilor, este o suprafata destul de moale, in asa fel incat sa asigure confort pentru picior si sa fie ideal pentru parcare si poate avea diverse variante de realizare tehnica, adaptate in functie de nevoile fiecaruia;
  3. Se intretine usor. Intretinerea este un punct extrem de important atunci cand se alege o solutie pentru pavaj. In cazul asfaltului intretinerea este cat se paote de simplua. Trebuie doar sa il cureti ocazional cu un jet de apa si sa te asiguri ca atunci cand apar fisuri sau gropi le repari cat mai repede. De fapt, fisurile sunt cea mai mare problema a stratului de asfalt. Daca acestea sunt tinute sub control, aleile realizate din asfalt pot rezista chiar si 30 de ani.
  4. Nu se pateaza la fel de usor ca alte materiale. Petele de la lichidele auto sau diverse alte pete accidentale sunt mult mai bine ascunse pe un strat de asfalt decat pe un strat de beton.
  5. Este atractiv din punct de vedere estetic. Asfaltul se preteaza la orice tip de constructie, indiferent ca este clasica sau moderna. Daca nu iti plac nuantele sale de gri si negru poti opta pentru asfalt pigmentat cu tot felul de alte nuante. Exista asfalt rosu, albastru sau verde, foarte atractiv.

Este adevarat ca acest material nu este cel mai potrivit in zonele foarte calde si ca din punct de vedere estetic nu se ridica la nivelul pavelelor. Totusi, este o optiune excelenta pentru cei care cauta o solutie practica si echilibrata din punct de vedere al raportului calitate/pret.

 

Comments

comments