Friday, June 9, 2023
Afli informatiile care conteaza


Sugestii utile pentru organizarea priveghiului si a inmormantarii

In ciuda faptului ca cei mai multi dintre noi suntem constienti de faptul ca sfarsitul acestei vieti este inevitabil si…

By Alexandra , in Sfaturi , at July 17, 2020 Tags:

In ciuda faptului ca cei mai multi dintre noi suntem constienti de faptul ca sfarsitul acestei vieti este inevitabil si ca la un moment dat cei dragi vor parasi aceasta lume, foarte putini sunt aceia care se gandesc la astfel de lucruri, iar cei care vorbesc despre pregatirea ultimului eveniment din aceasta viata sunt chiar mai putini. Insa la un moment dat suntem pusi in fata unei vesti foarte triste si extrem de dureroase, si anume decesul unui membru al familiei.

De la primirea acestei vesti si pana la conducerea pe ultimul drum a defunctului timpul este foarte scurt. Intr-un timp foarte scurt trebuie organizate funeraliile, iar starea emotionala si sufleteasca nu ne permite sa gandim lucid la cum sa organizam un astfel de moment. Tocmai de aceea in ceea ce urmeaza sunt prezentate cateva sugestii care sa fie de ajutor in organizarea priveghiului si a inmormantarii.

Alegerea momentului pentru inmormantare

Traditia crestina spune ca o persoana care a decedat trebuie inhumata in a treia zi de la data la care a survenit decesul. Iar acest lucru se bazeaza pe credinta conform careia in cea de-a treia zi sufletul paraseste trupul fizic pentru a se inalta la cer. Chiar daca de cele mai multe ori aceste credinte sunt respectate, trebuie spus ca uneori este foarte greu sau chiar imposibil de organizat inmormantarea in a treia zi.

Fie ca decesul a survenit la distanta de locul inhumarii, fie ca anumite formalitati medicale sau birocratice nu permit ridicarea corpului imediat dupa deces, este posibil ca inmormantarea sa poata fi organizata doar dupa mai multe zile. Important este sa alegi un moment in care sa simti ca toate lucrurile au fost organizate si pregatite astfel incat sa te simti impacat(a) cu privire la ultimul eveniment pentru persoana care a plecat din aceasta lume.

serviciifunerare.ro

Apeleaza la sprijinul familiei si prietenilor

Intr-un moment foarte dureros precum pierderea unei persoane dragi care a decedat este foarte important sa beneficiezi de sprijin emotional din partea celor apropiati. Din acest punct de vedere nu lua asupra ta intreaga organizare a unui eveniment care este foarte dureros si apeleaza la familie sau la prieteni. Cu ajutorul acestora vei putea sa iei decizii mai bune si vei putea sa organizezi totul mult mai repede, astfel incat sa poti sa iti plangi durerea pricinuita de decesul unui membru al familiei.

Apeleaza la servicii funerare specializate

Dincolo de sprijinul familiei, in cazul unui deces in familie este recomandat sa apelezi la o firma specializata in servicii funerare. O firma profesionista iti va pune la dispozitie o echipa de oameni pregatiti si cu experienta in organizarea de funeralii. Vei putea beneficia de pachete de servicii complete si toate detaliile organizarii unor funeralii vor reveni in sarcina unei astfel de firme specializate in pompe funebre.

Cu o experienta de peste 20 de ani in organizarea evenimentelor funerare, cei de la serviciifunerare.ro Bojescu sunt mereu pregatiti pentru a oferi sprijin familiilor care au pierdut pe cineva drag in urma unui deces.

Comments

comments