Top 5 secrete ale scolii de soferi. Cum sa faci sa devii un sofer bun?

Photo of author

By Razvan

Pentru foarte multi tineri, scopul scolii de soferi este acela de a le oferi dreptul de a conduce. Nu este suficient, insa. Permisul de conducere nu iti garanteaza faptul ca vei fi un sofer bun si ca vei conduce in siguranta. Este foarte important sa alegi corect scoala si sa fii atent la fiecare mic detaliu pe care ti-l spune instructorul. De asemenea, este bine sa urmeresti aceste sfaturi:

  1. Fa scoala intr-un oras aglomerat, care iti pune cat mai multe probleme. Este bine sa te inveti de la inceput cu traficul si cu regulile de circulatie. Daca vrei sa inveti foarte repede secretele din spatele volanului, incearca sa faci o scoala de soferi Bucuresti , unde te vei lovi de absolut toate situatiile: tramvaie, intersectii complicate, etc.
  2. Pune cat mai multe intrebari. Chiar daca unele intrebari ti se par stupide, pune-le. Instructorul este acolo sa te lamureasca, iar atunci cand ceva ti se pare ca nu este in regula, este bine sa il intrebi.
  3. Acorda atentia cuvenita atat partii practice, cat si partii teoretice. Multi elevi ai scolilor de soferi acorda atentie partii practice, insa partea teoretica este o parte importanta a scolii. Citeste cu atentie legislatia rutiera si asigura ca stii cum sa reactionezi in orice tip de situatie din trafic.
  4. Condu noaptea si in conditii speciale! Incearca sa faci scoala de soferi pe timp de toamna=-iarna, atunci cand te poti lovi atat de ploaie, cat si de ninsoare. De asemenea, convinge-ti instructorul sa faceti cateva ore de conducere pe timp de noapte;
  5. Ia exact atatea ore de condus pana in momentul in care te simti stapan pe volan. Nu este nicio rusine sa nu te simti stapan pe volan dupa cele 30 de ore de condus prevazute in lege. Daca vrei, ia mai multe ore, in asa fel incat sa te simti 100% sigur si sa fii stapan pe modul in are reactionezi cand esti in spatele volanului.

Este foarte important ca inca din scoala sa iti conturezi obiceiuri sanatoase la volan. Aranjeaza-ti oglinzile corect, asigura-te ca ai o pozitie confortabila la volan si ca ai vizibilitate, tine telefonul mobil departe si respecta toate regulile ca la carte.

Trebuie sa stii ca statutul de sofer iti da dreptul sa conduci si iti ofera avantajul de a te deplasa mai repede ditr-o parte in alta. Daca respecti toate regulile rutiere, vei fi in siguranta. Daca, in schimb, circuli cu viteza si iti faci obiceiuri proaste, riscurile pe care ti le asumi cresc considerabil.