Saturday, December 2, 2023
Afli informatiile care conteaza


Cand apelam la firma de tractari

Atunci cand suntem pusi in situatia de a apela la servicii de tractari auto, cauzele pot fi diverse, iar aici…

By Alexandra , in Auto , at June 27, 2020 Tags:

Atunci cand suntem pusi in situatia de a apela la servicii de tractari auto, cauzele pot fi diverse, iar aici vorbim fie de un accident rutier, fie de o gama larga de defectiuni ce pot sa apara la masina ta si sa te oblige sa soliciti ajutor din partea unei echipe profesioniste in tractari auto. Pe langa aceste situatii, mai putem avea nevoie de serviciile unei firme de tractari auto Brasov atunci cand masina refuza sa porneasca, infìdiferent de locul unde ne aflam.

La ce ar trebui sa fim atenti cand alegem firma de tractari?

In primul rand trebuie sa ne asiguram ca este o firma autorizata si functioneaza legal, asta este o garantie in plus pentru tine ca si client ca totul se va termina asa cum trebuie.

La fel ca in orice domeniu de activitate, si serviciile de tractari auto Brasov si asistenta rutiera beneficiaza de o legislatie. Astfel, pentru a avea certitudinea ca ai apelat la firma care trebuie, este important ca firma respectiva sa functioneze legal si sa aiba o licenta de functionare in acest domeniu de activitate.

O firma care functioneaza conform normelor legislative in vigoare beneficiaza de asigurare in caz de daune pe durata asistentei rutiere sau a remorcarii masinii.-o anumita zona, iar despre aceste beneficii vom vorbi in cele ce urmeaza aici vorbim de o firma profesionista de tractari auto ieftine.r si poate oferi asistenta rutiera necesara.care vei apela inainte de a ajunge intr-una din situatiile mai sus mentionate.

Suni un prieten sau firma de tractari?

Categoric apelezi la o firma de tractari, nu este cazul sa risti sa iti remorchezi masina, nu stii ce defectiune are si risti sa faci daune si mai mari, in plus in ultimii ani nici legislatia nu prea iti permite.
Tractarea sau remorcarea din punct de vedere legal:
Daca totusi ai optat sa apelezi la un prieten care sa te remorcheze trebuie sa tii cont de urmatoarele asptecte:

– ambele masini trebuie sa semnalizeze corect;
– trebuie folosite doar bare si șufe omologate;
– lungimea trebuie sa fie de maximum 5 m pentru bara si, respectiv, de 3-5 m pentru sufa;
– bara sau șufa de tractare nu se atasează niciodata pe diagonala intre masini;
– viteza maxima recomandata este de 30 km/h;
– atentie sporita, franare timpurie;
– șufa de tractare trebuie sa fie tot timpul intinsa;
– noaptea sistemele de iluminare si semnalizare trebuie sa funcționeze corect.

Nerespectarea regulilor privind tractarea iti poate aduce amenda, contraventiile pot ajunge si pana la respectiv de la 9 la 20 de puncte-amenda si cu valori cuprinse intre 1125 lei si 2500 lei.