Saturday, December 2, 2023
Afli informatiile care conteaza


Top 5 motive pentru care merita sa achizitionezi un sistem de ventilatie cu recuperare de caldura

Aerul pe care il respiram este extrem de important, fiind unul dintre elementele care ne asigura confort si sanatate. Daca…

By Razvan Nemesu , in Casa si gradina , at May 22, 2020

Aerul pe care il respiram este extrem de important, fiind unul dintre elementele care ne asigura confort si sanatate. Daca atunci cand suntem afara nu avem control asupra calitatii aerului, in interior, cu ajutorul unor sisteme de ventilatie , putem sa asiguram un aer curat, cu o temperatura corecta si fara virusuri, bacterii sau particule periculoase.

UNul dintre cele mai interesante, moderne, economice si eficiente sieteme de ventilatie este sistemul cu recuperator de caldura. Acesta aduce mereu aer proaspat in locuinta, pastrand temperatura optima si avand un consum extrem de mic de energie.

Sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura, centralizate sau descentralizate, sunt o investitie inteligenta, care pot aduce o multime de avantaje.

Care sunt cele mai importante 5 avantaje ale acestor sisteme?

  1. Reduc costul pentru incalzirea locuintei. Cu ajutorul unui sistem de ventilare cu recuperare de caldura se poate recupera pana la 90% din caldura pierduta in mod normal prin deschiderea geamurilor. Practic, costul pentru incalzire scade cu pana la 25%, ceea ce face investitia intr-un astfel de sistem sa fie recuperata in maxim 5 ani.
  2. Imbunatatesc calitatea aerului interior. Un alt mare avantaj est eimbunatatirea calitatii aerului din interior. Astfel, sunt eliminate probleme precum mirosurile neplacute, umezeala, mucegaiul sau praful. De asemenea, daca locuinta se afla intr-un oras mare si poluat, este eliminat riscul de inhalare a gazelor toxice;
  3. Furnizeaza  constant aer proaspat, fara a fi nevoie de deschiderea geamurilor. Aerul proaspat intra frecvent in casa, fara a fi nevoie de deschiderea geamurilor;
  4. Asigura o distribuire echilibrata a caldurii in intreaga casa. Temperatura este constanta in intreaga casa, ceeea ce creste in mod considerabil gradul de confort;
  5. Genereaza cheltuieli foarte mici in timp. Costurile de intretomere sunt minime, indiferent ca este vorba despre un sistem de ventilatie centralizat sau descentralizat. In general, costul este de pana in 6 W, ceea ce duce la cheltuieli anuale de maxim 30 de lei.

Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand achizitionezi un sistem de ventilatie cu recuperare de caldura?

In primul rand, trebuie sa stii ce sistem achizitionezi. Pentru o casa veche, cele mai bune sisteme sunt cele descentralizate, deoarece nu necesita introducerea unor tubulaturi prin pereti si se dovedesc foarte eficiente. Pentru casele in constructie, sistemele centralizate sunt mult mai atractive si mai performante.

Trebuie sa ai in vedere si modul in care este montat sistemul, calitatea recuperatoarelor de caldura si nu in ultimul rand, brandul care a produs intregul sistem. In general, brandurile mari dispun de tehnologii moderne si automat, eficienta pe care o ofera este mai mare.

Asigura-te ca sistemul este 100% etans, este pozitionat corect si functioneaza corect imediat dupa instalare!