Thursday, September 21, 2023
Afli informatiile care conteaza


Top 5 lucruri extrem de interesante despre oglinzi, pe care trebuie sa le stii

Oglinda este unul dintre cele mai interesante obiecte pe care le foloseste fiecare dintre noi. Cu greu ne-am putea inchipui…

By Razvan Nemesu , in Produse , at May 12, 2020

Oglinda este unul dintre cele mai interesante obiecte pe care le foloseste fiecare dintre noi. Cu greu ne-am putea inchipui viata fara o oglinda in care sa ne privim reflexia si sa ne putem aranja parul si hainele, insa in urma cu doar cateva mii de ani, oamenii nu se puteau bucura de aceasta.

Primele oglinzi dateaza de aproximativ 5000 de ani si au fost descoperite in Egipt si in China. Acestea erau realizate din bronz sau argint si nu erau atat de exacte precum cele din sticla. Primele oglinzi din sticla dateaza abia din secolul XII si au fost create de catre sticlarii din Murano.

De cand au aparut insa, oglinzile au dat nastere unui numar urias de superstitii si au reusit sa cucereasca lumea. Iata 5 lucruri cu adevarat impresionante despre oglinzi, pe care trebuie sa le stii:

  1. Chiar daca nu existau oglinzi, oamenii obisnuiau sa se priveasca inca din cele mai vechi timpuri. La inceput insa, oglindirea se facea in apa;
  2. Desi folosim oglinzile pentru a reflecta lumina, acestea au si alte proprietati interesante. Una dintre aceste proprietati este faptul ca pot sa reflecte inclusiv sunetul. Exista oglinzi acustice, care au fost folosite in al doilea Razboi Mondial pentru detectarea sunetelor create de avioanele inamicilor;
  3. Oglinzile pot crea halucinatii. Se pare ca atunci cand stai intr-o incapere intunecata, la aproximativ 2 metri distanta de o oglinda si te privesti in ea pentru aproximativ 10 minute, incepi sa halucinezi. Este unul dintre motivele pentru care au aparut o multime de superstitii legate de oglinzi.
  4. Cei 7 ani de ghinion pe care ii obtii daca spargi o oglinda, sunt mostenirea romanilor. Romanii considerau ca atunci cand spargi o oglinda vei ajunge sa iti distrugi atat sufletul cat si viata. Din fericire, tot romanii considerau ca sufletul este reinnoit o data la 7 ani, asadar, perioada nefasta nu putea depasi acest interval;
  5. Nu doar oamenii se pot recunoaste in oglinda. Animalele pot si ele sa se recunoasca in oglinda, insa nu toate. Cimpanzeii, delfinii sau elefantii reusesc sa constientizeze faptul ca oglinda este o reflexie.

Oglinzile sunt utilizate pentru foarte multe lucruri, atat in viata de zi cu zi, cat si in stiinta. Este bine, asadar, sa le avem la indemana. Daca iti doresti o oglinda pentru acasa, indiferent ca este pentru hol sau pentru baie, cei de la https://orsini.store/ au cateva modele foarte interesante pe care le poti descoperi.

 

Comments

comments