Thursday, August 6, 2020
Afli informatiile care conteaza


Imbunatatirea campaniei de optimizare SEO pentru magazinele online din perspectiva optimizarii seo on-page

Imbunatatirea campaniei de optimizare SEO pentru magazinele online din perspectiva optimizarii seo on-page Magazinele online au nevoie de o optimizare…


Imbunatatirea campaniei de optimizare SEO pentru magazinele online din perspectiva optimizarii seo on-page

Magazinele online au nevoie de o optimizare SEO perfecta mai mult decat orice alta afacere. Numarul mare de clienti care intra pe site zilnic, produsele in numar din ce in ce mai mari care sunt expuse online, traficul crescut de pe orice dispozitive, toate acestea obliga magazinul online sa se ocupe asa cum trebuie de toate aspectele optimizarilor pentru motoarele de cautare moderne.

O componenta importanta a procesului de optimizare SEO este optimizarea On-Page. In esenta optimizarea on-page se refera la toate actiunile pe care le putem face la nivelul site-ului, de la continut si link-uri, pana la optimizarea codului sursa al site-ului sau a vitezei de incarcare a paginilor. Un utilizator care intra pe site-ul unui magazin online se va uita la toate elementele care il compun si in functie de ceea ce vede va avea si reactia dorita sau nu, cumpararea de produse si servicii.

Imbunatatirea campaniei de optimizare SEO pentru magazinele online din perspectiva optimizarii seo on-page

Optimizare seo on page

Perfectionarea optimizarii on-page pentru magazinele online implica timp si cunostinte avansate de optimizare SEO, de ea este bine sa se ocupe agentiile cu servicii seo cu experienta vasta, cum este si WiseVision, pentru rezultate excelente de fiecare data. Doar agentiile de marketing online care au mai lucrat pentru site-urile magazinelor online mari stiu ce au de facut si pot dezvolta strategii personalizate pentru fiecare magazin virtual. Ce se poate face pentru imbunatatirea optimizarii on-page intr-un timp relativ scurt?

Review-urile de la clienti sunt foarte importante, ele pot influenta decizia de cumparare si le pot da potentialilor clienti suficiente motive sa cumpere produsele si serviciile expuse pe site-urile virtuale. Ca sa obtinem review-uri avem nevoie de e-mail-uri automate care sa ceara parerea clientilor care au cumparat produsele dupa o anumita perioada, putem oferi discounturi la urmatoarele cumparaturi in schimbul unui review. Nu trebuie sa ne ferim de postarea si de aprobarea comentariilor negative, review-urilor negative, si ele fac parte din strategia noastra de optimizare SEO. Nu va crede nimeni ca doar oameni multumiti au lasat review-uri, credibilitatea scade mult daca avem doar review-uri pozitive peste tot, perfectiunea nu exista. Este excelent daca avem si un microformat pentru review-uri, clientii vor putea sa lase mai usor review-urilor ori de cate ori doresc.

SEO magazin online

Videoclipurile cu produsele pe pagina produsului pot sa fie o strategie excelenta de optimizare on-page. Cresc conversiile daca avem si videoclipuri demonstrative sau de prezentare in paginile produselor, oamenii au mai mare incredere cand vad si altceva decat fotografii care arata prea bine. Pe langa videoclipuri se pot implementa sectiuni cu intrebari si raspunsuri frecvente. E greu sa ai continut unic peste tot pe site, insa cu paginile unde avem intrebari si raspunsuri putem scapa de adaugarea acestora pe pagini individuale.

Intrebarile si raspunsurile sunt utile si pentru ca sunt scalabile, sunt generate de utilizatori si adaptate la fiecare pagina in parte, daca avem aceasta sectiune si pe paginile de produs. Conversiile se vor imbunatati cu raspunsuri la intrebarile si la grijile clientilor, clientii sunt motivati sa interactioneze cu site-urile magazinelor online si sa cumpere.

Consultanta seo

Butoanele de social sharing sunt importante pentru imbunatatirea optimizarilor on-page pentru magazinele online. Share-ul pe retelele de socializare ar trebui incurajat in diverse etape ale procesului de cumparare. Dupa ce s-a cumparat ceva, pe pagina de multumiri, confirmare, in e-mail-ul care vine ca follow up, in corespondenta, dupa ce se face un review la produsul cumparat.

Conteaza mult si viteza de incarcare a paginilor web ca parte a optimizarii on-page. Utilizatorii moderni nu asteapta prea mult sa se incarce paginile web, ei pleaca imediat daca nu vad continutul dorit. Optimizarile vitezelor de incarcare a paginilor se fac la nivelul codului sursa, se optimizeaza imagini, link-uri, continutu, codul in sine e optimizat si se incearca reducerea lui, compresia de date, unde e posibil. Consultanta seo va fi de ajutor aici, specialisti din agentiile de seo vor sti ce sfaturi sa iti dea si vor alege strategiile perfecte pentru optimizarea cat mai rapida pentru o viteza buna de incarcare a paginilor web.

Tag-urile open graph sunt parte a optimizarii on-page, ele permit o particularizare mai buna si o specificitate mai buna in privinta sharing-ului pe retelele de socializare. E foarte usor sa setezi aceste tag-uri, tag-ul va sta in header, va fi nevoie de un CMS flexibil si un developer foarte priceput, pe care il gasesti in agentiile de marketing online. Un consultant seo va avea atat ideile de care ai nevoie pentru implementarea tag-urilor open graph, cat si solutiile eficiente pentru optimizarea on-page adaptata nevoilor tale reale. Agentiile seo au deja experienta suficienta cu tag-urile open graph si cu tot ce tine de optimizarile on-page pentru magazinele online, astfel ca imbunatatirea performantelor va fi una simpla si rapida.

Comments

comments