Cum să înregistrezi un domeniu cu condiții speciale de înregistrare 

Photo of author

By Alexandra

Cum să înregistrezi un domeniu cu condiții speciale de înregistrare 

Fiecare site are nevoie de o adresă ușor de memorat. Dar, pentru a face acest lucru, inițial, este necesar să cumperi un domeniu și să-l înregistrezi. Chiar dacă acest proces deja poate fi efectuat foarte simplu, există unele excepții, despre care vom vorbi în rândurile ce urmează.

Cum pot înregistra un domeniu?

Cea mai simplă metodă de înregistrare a domeniului este să optezi pentru diferite service-uri online care oferă astfel de servicii. De exemplu, compania MegaHost are cea mai mare bază de extensii, din România. Ei oferă posibilitatea de a căuta un domeniu și verifica disponibilitatea acestuia, direct de pe site-ul lor. Odată ce l-ai ales pe cel care se potrivește afacerii tale, cu un simplu click poți trece la etapa de procurare și înregistrare a acestuia. 

Prețul domeniilor web variază în funcție de extensia de domeniu selectată. Dacă ar fi să analizăm prețurile companiei MegaHost, acestea ar începe de la 44.55 RON pentru .ru, 47.03 – .com sau 57 RON pentru .ro (fără plată de transfer). Cei care caută ceva mai unic ar pute fi nevoiți să achite peste 500 lei, pentru extensii ca: .travel, .ba, .hr etc. Iar dacă ar fi să comparăm costurile cu o altă companie, precum ixCloud, atunci în cazul .com va trebui să scoți anual 60 RON din buzunar, iar pentru .ro – 46 lei, plus și o taxă identică pentru transfer. Celelalte menționate nici nu sunt disponibile.

Care sunt domeniile cu condiții speciale de înregistrare și ce presupun acestea?

Pe cât ar părea totul de simplu, totuși, există o serie de extensii de domeniu pentru site, în cazul cărora se aplică unele restricții de înregistrare. Chiar dacă cele mai des întâlnite, precum .ro, .com sau .org sunt în acces liber, s-ar putea să te afli în cazul în care ai nevoie de alta și ar fi bine să cunoștii care sunt acele condiții speciale. 

 

  • .eu, it., pm., re.: persoana fizică sau juridică trebuie să fie cu domiciliul în UE.
  • .de: e nevoie de prezența unei persoane administrative de contact, cu adresa în Germania.
  • .fr, .md, .aw, .am, ge., fl., gn., id., mk., my., sk., us.: domeniul este disponibil pentru persoanele fizice sau juridice cu domiciliul în țările în cauză.

 

    • .ca este disponibil doar pentru firmele înregistrate în Canada.

 

  • .cn: doar pentru deținătorii unui buletin de identitate chinez.
  • no. poate fi utilizat doar de organizațiile înregistrate Brønnøysund Register Centre și cu codul poștal în Norvegia.
  • domeniul japonez, jp. trebuie reînnoit cu cel puțin 15 zile înainte de data expirării acestuia.

 

Chiar dacă denumirea afacerii tale s-ar potrivi perfect cu un anumit domeniu de site, totuși, este binevenit să verifici condițiile de utilizare a acestuia. Recomandăm să îl selectezi în funcție de publicul tău țintă și zonele geografice spre care tinzi să-ți desfășori activitatea. Alege cu atenție pentru a nu provoca confuzii utilizatorilor, deoarece poate afecta veniturile tale.