Saturday, November 27, 2021
Afli informatiile care conteaza


7 Locuri care Merita sa fie Vizitate

Celebrul filosof latin, Sfantul Augustin a spus odata: ”Lumea este o carte iar cei care nu calatoresc citesc o singura…

By Razvan Nemesu , in Interesant Topuri din lume , at March 20, 2020 Tags: , , , , , , , , ,

Celebrul filosof latin, Sfantul Augustin a spus odata: ”Lumea este o carte iar cei care nu calatoresc citesc o singura pagina.” Indiferent de locul in care traim, fie ca stam intr-un oras mare si plin de viata, fie ca stam intr-un sat cu obiceiuri si traditii bogate, vine o vreme in care ne plictisim sa vedem aceleasi lucruri, aceiasi oameni si aceleasi strazi. Este foarte important sa calatorim, pentru ca in afara faptului ca ne dezvoltam lumea interioara si culturala, scapam de rutina zilnica, schimbam atmosfera si peisajul.

Cu siguranta, toata lumea adora sa calatoreasca, insa, alegerea unei destinatii intr-o lume atat de vasta, poate deveni o sarcina destul de grea. De la cascade uimitoare, canioane si alte minuni ale naturii, la vechile orase romantice sau monumentele construite de mana omului cu sute si mii de ani in urma, lista noastra include, cu siguranta, cateva locuri cu adevarat speciale, pe care trebuie sa le vizitati macar o data. Potrivit servuscluj, acestea sunt 7 dintre cele mai interesante locuri de vizitat

  1. Londra, Anglia – Acest oras magnific, capitala Regatului Unit, este un loc pe care toata lumea trebuie sa-l vada! Fiind unul din cele mai mari zone urbane din Europa, Londra ofera multe locuri de atractie, precum: Big Ben, Trafalgar Square si Palatul Buckingham.
  2. Taj-Mahal, India – In 1632, imparatul Shah Jahan a inceput construirea unui mausoleu din marmura alba, in memoria celei de-a treia sotii, Mumtaz Mahal. Ca urmare, el a construit unul din cele mai frumoase palate din lume, o adevarata capodopera a artei musulmane din India, si de asemenea, una dintre cele mai admirate.
  3. Insula Pastelui, Chile – Aceasta insula a devenit celebra datorita statuilor ”Moai”, niste capete masive din piatra, sculptate de catre nativii Insulei Pastelui, pentru a-si comemora stramosii. Astazi, exista 887 de statui ramase, cea mai mare avand greutatea de 82 de tone. Locatia ofera, de asemenea, multe oportunitati pentru cei care sunt pasionati de drumetii si scufundari.
  4. Sydney, Australia – In ciuda faptului ca este un loc situat mult mai departe decat celelate locuri mentionate in lista, capitala Australiei este un loc cu adevarat minunat pentru a petrece ceva timp. Cu o clima calduroasa si un peisaj de vis, unul din multele obiective turistice pe care merita sa le vedeti in acest oras, este Opera.
  5. Piramidele din Giza, Egipt – Multe mistere inconjoara constructia acestor piramide uriase, care fac parte dintr-un complex mausoleu masiv in inima desertului Sahara. Nimeni nu stie exact cum au fost construite, dar una dintre teorii ii include pe extraterestrii (fara gluma!). Cea mai mare piramida din Giza este Piramida lui Keops, una din cele sapte minuni ale lumii.
  6. Marele Zid Chinezesc, China – Cel mai mare monument construit vreodata de omenire, Marele Zid din China a fost construit in Secolul 7, i.Hr. Constructia masoara 10 000 de kilometri lungime si are aproximativ 7000 de turnuri de veghe. Chiar daca scopul acestui zid a fost de a tine departe triburile inamice, astazi a devenit o destinatie turistica foarte populara.
  7. Paris, Franta – Exista o parte romantica ascunsa in fiecare dintre noi, iar capitala Frantei, este cu siguranta locul cel mai bun pentru a o descoperi. Lista de lucruri interesante de vizitat in Paris este extrem de lunga, insa, unele dintre cele mai frumoase sunt: Turnul Eiffel, Notre Dame de Paris, Palatul Versailles, Muzeul Luvru si Turnul Montparnasse.

Comments

comments