Saturday, November 27, 2021
Afli informatiile care conteaza


10 lucruri interesante despre iPhone pe care trebuie sa le stii

La aproape 13 ani de la lansarea primului iPhone, ideea prezentata de Steve Jobs a reusit sa acapareze intreaga lume….

By Razvan Nemesu , in Topuri din lume , at February 22, 2020

La aproape 13 ani de la lansarea primului iPhone, ideea prezentata de Steve Jobs a reusit sa acapareze intreaga lume. Nu toti oamenii au un iPhone, insa aproape toti au un smartphone construit pe baza ideii propuse de Apple.

Desi exista o concurenta uriasa, Apple-ul a reusit sa se mentina sus si a ajuns deja la iPhone 11 si la o piata uriasa de accesorii: huse iPhone, incarcatoare iPhone, aplicatii destinate exclusiv acestui telefon, etc.

Cei 13 ani de succes au dat nastere si unor lucruri foarte interesante, pe care cel mai probabil nu le stiai. Iata 10 dintre ele:

1. Numarul de dispozitive vandute de-a lungul timpului a depasit 2 miliarde si se apropie rapid de impresionantul numar 3 miliarde. Cu toate acestea, numarul de dispozitive care sunt in folosinta in lume este de aproximativ 730 de milioane.

2. Tehnologia din spatele telefonului este una impresionanta. Din 2007, cei care lucreaza la Apple au reusit sa patenteze 200 de noi idei care au contribuit la evolutie si au dat nastere modelului iPhone 11.

3. Proiectul primului iPhone a fost unul strict secret. Steve Jobs a creat o echipa de angajati Apple carora nu le-a spus la ce lucreaza. Numele proiectului a fost ” Purple”, iar reusita sa a fost una uriasa, dupa cum se pare;

4. Lansarea iPhone a insemnat un pas inapoi pentru Google. Reprezentantii motorului de cautare lucrau in acea perioada la un nou model de telefon, insa acesta nu suporta touch screen. In momentul in care au vazut inventia lui Steve Jobs, cei de la Google s-au intors la masa de design si au fost nevoiti sa isi schimbe planurile.

5. Telefonul cu touchscreen de la Apple are o poveste mult mai veche decat s-ar crede. Primul telefon de acest fel a fost un fix creat de compania americana in 1983. Acesta avea un ecran mare si utiliza un stylus pentru control. A fost un simplu prototip care nu a vazut lumina zilei. Daca ar fi vazut-o, cel mai probabil nu ar fi avut succes in acea perioada.

6. Initial, planul era acela de a crea o tableta. In procesul de creatie insa, cei de la Apple s-au gandit ca touchscreen-ul si functiile pe care le gandesc ar fi extrem de utile la un telefon.

7. Utilizatorii iPhone sunt cei mai loiali utilizatori de telefoane mobile. Majoritatea nu schimba brandul, chiar daca uneori modelele lansate de brandul american ii dezamageste. 83.4% dintre cei care folosesc un iPhone se gandesc ca urmatorul telefon sa fie produs de acelasi brand, spre deosebire de 64.2% dintre utilizatorii Samsung.

8. Din cauza acestui telefon, obiceiurile oamenilor s-au schimbat. Un procent urias din populatia lumii petrece mai mult de 3 ore in fiecare zi pe telefon, acesta devenind indispensabil.

9. Succesul telefonului de la iPhone este destul de misterios, in conditiile in care exista o multime de telefoane de la alti producatori, cu sistem de operare Android, care au specificatii mult mai bune. Se pare ca Apple a reusit sa creeze sentimentul de familiaritate si sa atraga utilizatorii prin simplitate si eficienta.

10. Desi Samsung si Apple sunt rivali de moarte, Samsung produce procesoarele pentur telefoanele producatorului american. Pana la urma, comertul este mult mai important decat rivalitatea.

Istoria iPhone are doar 13 ani, insa a reusit sa castige sute de milioane de adepti si sa schimbe lumea. Cu siguranta, in momentul in care au lansat primul dispozitiv iPhone, cei de la Apple nu se gandeau la modul in care vor evolua lucrurile si la modul in care va arata iPhone 11.

La fel ca si atunci, astazi este greu sa ne inchipuim cum vor arata dispozitivele Apple peste 10 sau 13 ani, insa suntem aproape siguri de un lucru: Apple va continua sa existe, deoarece a reusit sa treaca testul timpului si a demonstrat ca isi poate tine utilizatorii in priza, gata mereu sa cumpere urmatorul model.

Atata vreme cat in urmatorii 10 ani nu apare o noua idee inovatoare care sa schimbe complet modul in care comunicam, in viitor vom utiliza iPhone 20.

Comments

comments