Monday, November 30, 2020
Afli informatiile care conteaza


Top cele mai importante 7 functii digitale ale sistemului de supraveghere video

Camerele de supraveghere video sunt din ce in ce mai performante. Daca analizezi specificatiile lor, vei ajunge la concluzia ca…

By Razvan Nemesu , in Casa si gradina , at January 29, 2020

Camerele de supraveghere video sunt din ce in ce mai performante. Daca analizezi specificatiile lor, vei ajunge la concluzia ca sunt o multime de functii care pur si simplu nu stii ce fac. Vom incerca sa explicam, asadar, 7 dintre cele mai importante functii digitale ale sistemului.

1. WDR ( Wide Dynamic Range) Este o functie extrem de utila pentru identificarea persoanelor, a obiectelor sau a autovehiculelor. Aceasta ajusteaza zonele multiple de expunere si evita lumina mult prea puternica sau imaginile mult prea intunecate.

2. BLC ( Back Light Compensation ) Este o alta functie extrem de utila care ajuta la inregistrarea in conditii optime a unei scene cu fundal puternic luminat. Spre exemplu, atunci cand filmarea se face in dreptul unei ferestre puternic luminate de soare, BLC ajuta camera sa reproduca in mod corect imaginea.

3. DNR. ( Digital Noise Reduction) Aceasta functie indeparteaza zgomotul de imagine din filmuletele transmise de camerele de supraveghere. Zgomotul de imagine este o interferenta ce apare in semnalul video si de multe ori il cunoastem drept ” purici”. Acesta este cauzat de suprapuneri la sursa de energie sau de caldura mult prea mare. Prin DNR se aplica un filtru care clarifica imaginile, chiar si in conditii nu tocmai bune.

4. AWB. ( Auto White Balance) Camerele de supraveghere nu functioneaza asa cum o face ochiul uman. Practic, acestea nu se adapteaza la temperaturi diferite de culoare si la surse de lumina variata. Daca vrei ca imaginile filmate de camera ta sa aiba culori cat mai naturale, AWB este functia care ajusteaza albul din imagine, in asa fel incat rezultatele sa fie cat mai bune. Vezi aici mai multe informatii desre aceasta functie si nu numai.

5. ATW ( Auto Tracing White Balance ) De multe ori, aceasta functie este confundata cu AWB. Diferentele sunt considerabile insa. AWT ajusteaza constant echilibrul de alb in functie de schimbarile de lumina, in timp ce AWB seteaza balansul doar in anumite medii.

6. AGC ( Automatic Gain Control) Aceasta functie este destinata tot conditiilor diferite de iluminare. Atunci cand nu poate fi captata suficienta lumina, prin AGC este amplificat semnalul video, ceea ce optimizeaza considerabil luminozitatea imaginii.

7. AES ( Automatic Electronic Shutter ) Atunci cand camerele de supraveghere sunt echipate cu un iris fix sau manual, AES intra in functiune. Aceasta functie schimba automat timpul de expunere, in asa fel incat senzorul sa primeasca suficient de multa lumina.

Comments

comments