Top 5 locuri unde un strat de asfalt poate face minuni

Photo of author

By Razvan

Asfaltul este una dintre cele mai importante descoperiri ale societatii in care traim. Aproape toate strazile sunt acoperite de straturi de asfalt iar faptul ca putem circula cu masini la viteze ce pana nu demult pareau ametitoare, este datorat asfaltului. Daca iti inchipuri ca asfaltarea este destinata doar drumurilor, te inseli. Cei de la https://asfaltariinbucuresti.ro/ au facut o lista cu cele mai intalnite 5 locuri unde un strat de asfalt se poate dovedi extrem de util:

  1. In curti. Daca vrei o curte fara praf, ce se curata usor si permite parcarea facila a masinii, asfaltul este o solutie ideala. Acesta poate sa reziste pana la 10 ani fara gropi si probleme, este ieftin si se monteaza extrem de usor;
  2. In parcari. Parcarile supermarketurilor, ale blocurilor sau ale firmelor pot fi acoperite cu un strat de asfalt. Acesta rezista mai mult decat betonul, face fata foarte bine ciclului inghet-dezghet si ofera o aderenta excelenta;
  3. In parcuri si alei pietonale. Asfaltul poate fi prezent si pe aleile pietonale sau in parcuri. Este o suprafata excelenta pentru alergat, spre exemplu, deoarece nu este atat de tare incat sa puna probleme pentru articulatii, insa poate sa fie drept si sa asigure confort;
  4. In curtea scolii. Chiar si in curtea scolii poate sa fie aplicat asfalt. Exista variante de asfalt mai moale, care folosesc cauciuc in compponenta si atenueaza eventualele cazaturi din timpul jocului.
  5. Pe pistele de karting si de biciclete. Dat fiind faptul ca asfaltul are o aderenta foarte buna, este ideal pe pistele destinate automobilistilor sau biciclistilor. Acesta permite franarea usoara la nevoie si o rulare cat se poate de simpla.

De ce sa pui asfalt in toate aceste locuri?

In primul rand, pentru ca este o solutie cat se poate de ieftina, fiind mai accesibila decat alte variante de pavaj. In al doilea rand, pentru ca ofera o flexibilitate foarte mare. In functie de nevoia, compozitia asfaltului poate sa difere. Exista inclusiv solutii de asfalt pearmeabil, care dreneaza apa la fel cum face o canalizare.

Nu in ultimul rand, asfaltul merita tot efortul pentru rezistenta lui si pentru faptul ca ofera o doza mare de confort, atat atunci cand mergi pe jos sau alergi, cat si atunci cand circul cu diverse mijloace de transport.