Monday, July 26, 2021
Afli informatiile care conteaza


Top 3 cele mai utilizate pistoale de vopsit

Daca urmeaza sa vopsesti ceva si ideea de a da cu pensula nu ti se pare tocmai atractiva, iti recomandam…

By Razvan Nemesu , in Casa si gradina , at December 23, 2019

Daca urmeaza sa vopsesti ceva si ideea de a da cu pensula nu ti se pare tocmai atractiva, iti recomandam un pistol de vopsit. Pistoalele de vopsit sunt din ce in ce mai populare datorita rapiditatii cu care astern vopseaua pe suprafete, a faptului ca vopsesc uniform si sunt usor de utilizat.

Atunci cand incepi sa cauti cel mai bun pistol de vopsit insa, vei descoperi ca exista mai multe variante. Care este cel mai bun pentru tine?

  1. Pistoalele cu aer comprimat. Sunt variantele conventionale si se remarca printr-o putere mare. Acestea folosesc compresoare de aer comprimat pentru a crea o presiune foarte mare si sunt ideale pentru cele mai multe lucrari casnice. Daca vrei sa vopsesti mult mai repede decat cu pensula sau trafaletul, pistolul cu aer comprimat este cea mai buna solutie. Din pacate, ei avea nevoie de ceva mai multa vopsea si va trebui sa suporti zgomotul destul de mare pe care il face.
  2. Pistoalele HVLP. Sunt pistoale cu presiune mica, insa cu un volum mare de vopsea. Marele avantaj al acestor pistoale este faptul ca asigura finisaje netede si un control mai mare din partea celui care vopseste.
  3. Pistoalele fara aer. Sunt foarte bune pentru proiectele mari si sunt extrem de rapide. Acestea pot acoperi o suprafata generoasa intr-un timp scurt si ofera flexibilitatea de a alege volumul de vopsea pulverizat, tipul de duze folosit sau alte mici detalii.

Oricare dintre aceste 3 tipuri de pistoale de vopsit poate sa fie potrivit pentru proiectul tau, atata vreme cat tii cont de cateva detalii inainte de a-l achizitiona. In primul rand, tine cont de suprafata pe care o vopsesti, deoarece o suprafata metalica s-ar putea sa aiba nevoie de duze diferite de una din lemn. De asemenea, tine cont de volumul pe care il are pistolul, in asa fel incat sa nu fie nici foarte greu, insa nici sa nu necesite reincarcari prea dese si analizeaza putin presiunea pe care o ofera. In general, presiunea standard a pistoalelor este de 8 bari, insa daca ai proiecte foarte mari poti gasi si pistoale cu presiune de pana in 10 bari sau variante usor de reglat.

Ceea ce este cert este ca odata ce ai un pistol de vopsit poti sa economisesti suficient de multi bani si timp, vopsind in mod profesionist.

 

Comments

comments