Wednesday, October 28, 2020
Afli informatiile care conteaza


Detii sau administrezi o firma? De ce sa optezi pentru masini de inchiriat in locul unui parc auto

Daca esti un antreprenor aflat la inceput de drum sau administrezi o firma, cu siguranta ai pe cap numeroase probleme…

By Razvan Nemesu , in Auto , at December 5, 2019

Daca esti un antreprenor aflat la inceput de drum sau administrezi o firma, cu siguranta ai pe cap numeroase probleme administrative si birocratice, de la cele legate de sediu si salarii, la medicina muncii si transportul angajatilor.

Pentru ca macar in ultima privinta sa nu iti mai faci griji suplimentare, iti oferim o solutie care te va scuti de numeroase drumuri si timp pierdut. Este vorba despre renuntarea la achizitionarea unui intreg parc auto in favoarea unor masini de inchiriat.

Daca optezi pentru masini de inchiriat, vei avea numeroase avantaje. In primul rand, in mod evident, vorbim despre avantajul financiar, intrucat nu va mai fi nevoie sa investesti o suma foarte mare de bani dintr-odata.

In loc sa cumperi mai multe autoturisme, in care trebuie sa pompezi apoi si sume importante pentru taxe, asigurari si revizii, vei plati o suma lunara catre o companie de rent a car, spre exemplu FocusRent.ro. Aceasta are o experienta de peste 10 ani pe piata de inchirieri auto din Bucuresti, Otopeni si Cluj-Napoca, unde concurenta este acerba.

In schimbul acestei sume, FocusRent.ro iti va furniza masini de inchiriat din patru clase auto: economy (Dacia Logan, Ford Fiesta, Opel Corsa, Ford Focus, Skoda Octavia); luxury (Ford Mondeo, VW Passat, Audi A4); SUV si 4×4 (Dacia Duster, Hyundai Santa Fe, Nissan Pathfinder, BMW X5), ba chiar si microbuze cu 8+1 locuri (VW Transporter, Mercedes Vito). Acestea sunt mai noi de 5 ani, au toate reviziile tehnice la zi si sunt supuse unei inspectii riguroase inainte de a-ti fi inmanate.

De asemenea, pretul acestor masini de inchiriat include taxele si asigurarile auto (RCA, full CASCO, rovinieta). Astfel, in momentul in care autoturismele vor fi livrate in parcarea firmei tale, acestea pot fi imediat puse in functiune, fara a pierde timpul cu diverse drumuri la autoritatile statului, pentru emiterea de acte, avize etc.

Totodata, avand in vedere ca FocusRent.ro nu impune nicio limita de kilometri, autoturismele pot fi folosite fara nicio problema in deplasari.

Din punct de vedere financiar, cumpararea unui autoturism nou nu este foarte avantajoasa, intrucat acesta isi va pierde 25% din valoare odata cu primii kilometri si 50% in primii trei ani.

Mai mult decat atat, valoarea sa de revanzare este incerta, prin urmare solutia ideala este sa apelezi la masini de inchiriat. Prin intermediul acestui serviciu, riscurile financiare scad si, in plus, intretinerea si reparatiile intra in atributiile companiei de rent a car. Astfel, cash flow-ul companiei tale este mai usor de controlat si gestionat.

Un alt mare beneficiu al masinilor de inchiriat este faptul ca mentenanta si administrarea flotei trece de la tine la firma de rent a car, iar astfel incarcatura contabila asociata este mult diminuata. Aceasta metoda iti va permite sa te concentrezi pe obiectivele imediate ale companiei, fara oprelisti birocratice tipic romanesti. Alte avantaje includ suport tehnic, asistenta cu dosarele de dauna si inlocuirea temporara a autovehiculului avariat.

Nu in ultimul rand, rata sau chiria lunara pentru masinile de inchiriat pe termen lung reprezinta o cheltuiala deductibila integral in momentul inregistrarii, spre deosebire de amortizarea liniara la credit/leasing financiar.

In plus, la FocusRent.ro beneficiezi de deductibilitatea fiscala integrala a TVA-ului, iar, prin neinregistrarea autovehiculelor in patrimoniu, creste capacitatea de finantare a firmei.

Comments

comments