Tuesday, December 6, 2022
Afli informatiile care conteaza


Top 5 criterii de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi o pergola retractabila

O pergola retractabila poate sa fie una dintre cele mai bune achizitii pe care le poate face orice persoana care…

By Razvan Nemesu , in Topuri din lume , at November 9, 2019

O pergola retractabila poate sa fie una dintre cele mai bune achizitii pe care le poate face orice persoana care sta la curte si este, fara doar si poate, un instrument prin care se poate creste venitul restaurantelor si a barurilor. Odata ce este instalata, aceasta ofera un spatiu de relaxare in aer liber, ferindu-i pe cei ce il folosesc de vant, intemperii, soare prea puternic si chiar frig ( atata vreme cat este inchisa). Partea buna la pergolele retractabile este ca pot fi controlate cu usurinta in functie de preferintele utilizatorului.

Daca ideea unei astfel de pergole te incanta, inainte de a o achizitiona trebuie sa tii cont de o serie de criterii:

  1. Tipul de pergola. In functie de sistemul de prindere sau de forma, se pot diferentia mai multe tipuri de pergole retractabile. Ai de ales intre pergolele flat, cu capriori drepti si o deschidere de pana la 9 metri, pergolele spline, care au capriori curbati si pot acoperi terase foarte mari sau pergolele vault, prin care se pot face configuratii care mai de care mai interesante.
  2. Materialul din care este construita pergola. Cei de la Eurotenda.ro recomanda cel mai adesea pergolele din aluminiu. Motivul este unul cat se poate de evident: rezistenta pe termen lung, flexibilitatea de acare da dovada acest material si aspectul foarte placut ce poate sa fie modificat in functie de dorintele clientului. Exista, insa, si alte tipuri de pergole. Structura acestora paote fi realizata din lemn, alte tipuri de metale sau PVC iar membrana de acoperire poate fi realizata din PVC sau diverse materiale textile.
  3. Actionare. Pergolele moderne pot fi actionate electric, printr-o simpla apasare de buton, insa daca vrei sa faci economii poti opta pentru pergole cu actionare manuala. Trebuie sa ai in vedere, insa, ca o actionare manuala inseamna destul de multa munca, mai ales daca deschiderea terasei este mare. Tocmai de aceea este mult mai recomandata pergola cu actionare electrica;
  4. Garantie. Atunci cand achizitionezi o pergola retractabila tine cont de garantie. Garantia trebuie sa se ofere pe materiale si pe sistemele de prindere si de actionare. In general, o pergola de buna calitate trebuie sa reziste zeci de ani fara a intampina vreo problema.
  5. Accesorii. Daca doresti un confort total, pergola trebuie sa fie echipata si cu o serie de accesorii care sporesc confortul. Iluminarea, sistemele de racorire sau cele de umbrire sau posibilitatea de a fi inchisa pe timp de iarna pentru a pastra temperatura cat mai buna in interior, toate pot sa sporeasca gradul de confort si sa asigure momente deosebite in aer liber.

Daca iti doresti o pergola perfecta, cei de la Eurotenda au secretul produselor ideale. Pe langa pergole, ofera si acoperisuri retractabile, rulouri transparente, copertine sau marchize, toate gandite pentru confortul celor ce le folosesc.

 

 

Comments

comments