Thursday, October 21, 2021
Afli informatiile care conteaza


Top 4 vicii pe care le poti descoperi la tractoarele second hand

De multe ori, tractoarele second hand se pot dovedi la fel de eficiente precum tractoarele noi. Totusi, daca nu esti…

By Razvan Nemesu , in Topuri din lume , at November 3, 2019

De multe ori, tractoarele second hand se pot dovedi la fel de eficiente precum tractoarele noi. Totusi, daca nu esti foarte atent la micile detalii, daca neglijezi faptul ca vechiul proprietar a folosit piese de tractor din surse nesigure sau pur si simplu nu stii foarte multe lucruri despre ceea ce cumperi, s-ar putea sa platesti foarte mult pe reparatii.

Care sunt principalele vicii ascunse pe care le au tractoarele second hand?

  1. Ore de lucru date inapoi. La fel ca si in cazul kilometrajului de la masini, in cazul tractoarelor exista probleme legate de orele date inapoi. Falsificarea orelor de lucru este destul de des intalnita si se face fie prin deconectarea ceasului de la computerul central, fie prin diverse aplicatii. Din pacate, este destul de greu de verificat daca orele sunt reale, insa nu imposibil. Pentru o verificare corecta trebuie sa se conecteze ceasul la subcomponentele utilajului si sa se compare orele cu istoricul utilajului.
  2. Lipsa reviziilor. De regula, tractoarele pe care le cumperi din afara tarii au reviziile facute la timp. Acest lucru nu este valabil tot timpul, insa. Daca tractorul sta foarte mult in parcul furnizorului sau pur si simplu nu lucreaza, pot fi afectate piese precum injectoarele sau pompele de injectii. De asemenea, uleiul si filtrele isi pierd proprietatile. Este foarte important sa te asiguri ca tractorul pe care il achizitionezi are toate reviziile facute la zi, deoarece lipsa lor poate duce la uzura rapida a motorului sau a transmisiei, ceea ce costa chiar si 15000 de euro.
  3. Transmisie uzata. Daca dai peste un tractor cu transmisia uzata este bine sa iti pui cateva intrebari. Pur si simplu, atunci cand transmisia nu mai functioneaza cheltuielile ajung sa fie extrem de mari. Uzura efectiva este vizibila doar in momentul in care tractorul incepe sa faca treaba, asadar, inainte de a achizitiona un tractor incearca sa faci cateva lucruri cu el pentru a vedea de ce este in stare.
  4. Scurt circuit la sistemul electric. Una dintre problemele des intalnite la tractoare este legata de sistemul electric. Daca nu este ingrijit corect si nu este curatat la sfarsitul fiecarei sesiuni de lucru, poate sa devina o casa foarte buna pentru rozatoare. Din pacate, rozatoarele vor roade cablurile tractorului, generand pagube destul de mari.

Tractorul reprezinta o investitie mare. Tocmai de aceea, este bine sa acorzi atentie fiecarui detaliu atunci cand il cumperi. Daca nu reusesti sa acorzi atentie detaliilor, s-ar putea sa realizezi ca investitia ta este una nu tocmai ok si ca ai costuri pe care nu le poti sustine.

Comments

comments