Saturday, December 2, 2023
Afli informatiile care conteaza


Ai primit un set de pensule de machiaj si nu stii cum sa le folosesti? Iata un ghid pentru ajutor

Craciunul este aproape si deja ar fi timpul sa iti faci lista de dorinte. Exista sansa de a primi chiar…

By Razvan Nemesu , in fashion , at November 25, 2019

Craciunul este aproape si deja ar fi timpul sa iti faci lista de dorinte. Exista sansa de a primi chiar si un set de pensule machiaj, iar asta nu ar trebui decat sa te bucure, chiar daca nu ai mai folosit pana acum astfel de accesorii in realizarea unui make-up.

Este timpul sa renunti la aplicarea produselor cosmetice cu ajutorul degetelor si sa imbratisezi existenta tuturor ustensilelor care te pot ajuta in arta machiajului. Nimeni nu s-a nascut invatat!

Desigur, cu atat de multe tipuri de pensule si atat de multi producatori, oricine ar fi confuz si putin stresat. Pentru a-ti sari in ajutor, iata un ghid cu pensule machiaj Melkior care sunt un must pentru colectia ta, precum si modul lor de utilizare.

Pensula pentru fondul de ten

Spune la revedere dungilor de fond de ten ramase pe fata din cauza unei aplicari nefericite a acestuia cu degetele si saluta pensulele de machiaj. Cu ajutorul acestora, poti aplica atat un fond de ten lichid, cat si unul cremos, deci le poti folosi in multe situatii, indiferent de gradul de acoperire pe care ti-l doresti.

Aplica fondul de ten in miscari circulare si nu foarte ample si incepe intotdeauna cu centrul fetei, dupa care continua spre margini. Poate ca te intrebi de ce sunt atat de folositoare aceste pensule de machiaj si de ce ar trebui sa renunti la vechile obiceiuri.

Perii din care sunt realizate pastreaza cantitatea necesara de fond de ten pe suprafata lor, pe care il distribuie in mod egal pe toata pielea, astfel incat vei obtine un finisaj omogen.

Pensula pentru pudra

Cand vine vorba de aplicarea produselor de tip pudra, cu cat pensula este mai pufoasa, cu atat mai bine. Aceste pensule de machiaj sunt folosite pentru aplicarea dispersata a pudrei pe fata, pentru fixarea fondului de ten. Daca vrei sa economisesti bani, poti sa folosesti acest tip de pensule de machiaj si pentru aplicarea blush-ului pe obraji sau a unui bronzer.

Incepe cu fardul de la baza pometilor si estompeaza-l inspre urechi, prin folosirea unor miscari scurte si rapide. Forma de cupola a pensulei, precum si perii moi si pufosi din care este realizata aceasta ajuta la aplicarea culorii intr-un mod mai precis, iar acolo unde se doreste, mai concentrat.

Pensula evantai

Poate cele mai neobisnuite pensule de machiaj din punct de vedere al aspectului lor, pensulele evantai sunt de un real ajutor pentru aplicarea iluminatorului pe pometi, in doar cateva miscari.

De asemenea, daca vrei sa iti realizezi un machiaj dramatic si nu vrei ca fardul de pleoape sa ,,cada” pe obraji, poti sa utilizezi aceasta pensula pentru aplicarea unui strat de pudra sub pleoapa inferioara, dupa care poti sterge cu usurinta fardul care a ajuns pe pometi.

Pentru a obtine rezultate cat mai bune, ai nevoie de exercitiu. Chiar daca nu primesti pensule machiaj de Craciun, fa-ti singura un cadou si incepe prin a incerca cele trei pensule pe care acum stii sa le folosesti mai ceva ca o profesionista. Fii propriul tau make-up artist si te vei bucura de o adevarata opera de arta in domeniul machiajului!